SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Salariile de la Facebook, dezvăluite! Câți bani câștigă un angajat al gigantului IT

1 noiembrie, 2016 Autor: Lucia Ciobanu Sursa: businessmagazin.ro
facebook_94026000

TEHNOLOGIIAntonio Garcia Martinez s-a alăturat Facebook pe poziţia de product manager în 2011 chiar înainte ca Facebook să fie listată la bursă. A lucrat la produsele de publicitate ale companiei, iar în 2013 a plecat şi a publicat cartea "Chaos Monkeys", despre cum este să lucrezi alături de Mark Zuckerberg. Unul dintre lucrurile dezvăluite în carte este faptul că angajaţii ce lucrează în tehnologie sunt foarte bine plătiţi, scrie Business Magazin.

„Oferta originală a Facebook includea 75.000 de acţiuni plus un salariu anual de 175.000 de dolari. Am reuşit să obţin bani cash, echivalentul a 5000 de acțiuni, pentru a-mi plăti datoriile, pentru o nouă maşină şi o un vas „, a scris Martinez.

Astfel, Business Insider a calculat că, la momentul listării, salariul lui Martinez ajungea la 971,500 de dolari pe an (acţiuni + bonusuri), înainte de taxe. După, suma ce a intrat în buzunarul americanului a fost de 550.000 de dolari.

Martinez este doar un exemplu, dar sunt mulţi angajaţi Facebook care s-au alăturat companiei de la început, iar la momentul listării au devenit multi-milionari.

Comentarii