SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Salată cu sfeclă roșie și un dressing de la Jamie Oliver, bună de te lingi pe degete

18 septembrie, 2016 Autor: Redacţia PROMOTIME Sursa: andreearaicu.ro

STIL DE VIATA



Salata de crudități cu sfeclă roșie se face rapid de tot și are multe vitamine! Include-o în dieta ta, alături de multe verdețuri, și o să devii mult mai energică!

O găsești în piață. O găsești și în supermarketuri la un preț foarte bun! Așa că nu există motive pentru care să nu o incluzi în alimentația ta. Dimpotrivă! Poți să pregătești salata într-o mulțime de combinații. Se potrivește foarte bine cu brânză și nuci sau semințe și o poți găti coaptă, murată sau crudă. Recomandarea mea de astăzi este, însă, de salată de crudități cu sfeclă roșie. Simplu!

De ce să faci salata de crudități cu sfeclă roșie?

Cred că știi deja că sfecla roșie e foarte sănătoasă. Hai să îți reamintesc: în primul rând, este slabă în calorii, nu conține colesterol și nici grăsimi. Are, în schimb, multe vitamine, minerale si antioxidanți.

Merele sunt unele dintre cele mai bogate fructe în nutrienți esențiali: au antioxidanți, flavonoizi si polifenoli (compuși importanți pentru creșterea și dezvoltarea normală a organismului), vitamina C, betacaroten, vitamine din complexul B-urilor, potasiu, calciu si fosfor, fibre.

Morcovul este una dintre cele mai versatile legume, o sursă impresionantă de vitamine caroten, pe care corpul îl transformă în vitamina A, dar are și vitaminele B și C, precum și potasiu, cupru, acid folic și magneziu.

Țelina are vitamine (C, K, A, B2, B6, B5), potasiu, fibre, calciu, magneziu, sodiu. Ține gripa la distanță, reglează tensiunea și este ideală atunci când vrei să scapi de câteva kilograme pentru că are un efect ușor laxativ.

Ingrediente:

1 sfeclă roșie

2 morcovi

1 măr

¼ radăcină de țelină

Prepararea salatei:

Spala coaja legumelor si a mărului. Apoi curăță-le pielița. Când decojești sfecla roșie, dacă vrei să nu te înroșești pe mâini, poți folosi niște mănuși de latex subțire.

Dă printr-o răzătoare mare sfecla roșie, mărul, morcovul și țelina. Pune-le pe toate într-un bol mare. Simplu de tot, așa e? Le poți stropi cu un dressing simplu din ulei de măsline și suc de lămâie, după care să le asezonezi cu sare și piper.

Dar, ca să nu ți se pară banal, ți-am pregătit și un dressing de la Jamie Oliver, care o să diferențieze salata de crudități cu sfecla roșie făcută de tine.

Ingrediente dressing:

3 linguri de iaurt

Sare de mare

Piper proaspăt râșnit

½ linguriță de muștar

3 frunze de busuioc proaspăt

1 cățel de usturoi

1 lingură de oțet de vin alb (sau vin alb)

2 linguri de zeamă de lămâie

½ chili proaspăt (opțional)

Preparare dressing:

Pune toate ingredientele în blender și marunțește-le bine. Gusta și, dacă simți nevoia să echilibrezi gustul, adaugă încă puțin oțet (sau vin alb), zeamă de lămâie sau sare.

Sfatul lui Jamie Oliver este să faci o cantitate mai mare de dressing și să îl păstrezi la frigider. Poți să îl folosești în următoarele două săptămâni, numai să îți faci des salate!

Toarnă dressingul lui Jamie Oliver peste salata de crudități cu sfeclă roșie și completează gustul cu sare și piper proaspăt râșnit.

Din acel bol cu salată vor mânca pe săturate două persoane! Servește salata cu brănza de capră și ce fel de nuci iți plac ție. Un deliciu!

 

 

Comentarii