SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Sănătatea tinerilor, adesea neglijată

11 mai, 2016 Autor: Nicoleta Donos Foto:


Sănătatea tinerilor cu vârste între 10 și 24 de ani suferă, de decenii, de lipsă de îngrijire și prevenție, mai ales în țările sărace sau în curs de dezvoltare, potrivit unui studiu realizat între anii 1990 — 2013 și publicat în revista britanică "The Lancet".

Două treimi dintre tinerii de aceste vârste cresc în țări unde se manifestă pe larg boala SIDA, sarcinile precoce, relațiile sexuale neprotejate, depresia și violența, care le amenință zilnic sănătatea.

Se acordă puțină atenție tinerilor, și aceștia au acces la puține resurse, deoarece adolescența este adesea considerată ca fiind perioada de viață cu cea mai bună stare de sănătate, comentează oamenii de știință, menționând că persoanele cu vârste între 10 și 24 de ani au cea mai mică asigurare de sănătate.

 

Această generație de tineri poate transforma viitorul tuturor. Cea mai bună investiție este să se asigure accesul gratuit și de calitate la învățământul secundar, în condițiile în care fiecare an de educație după vârsta de 12 ani este asociat cu un număr mai mic de sarcini precoce și cu mai puține decese ale tinerilor, a declarat profesorul George Patton de la Universitatea din Melbourne, Australia.

Adolescența este un moment critic atât în plan biologic și psihologic, cât și social. Comportamentele adoptate în această perioadă de viață pot fi decisive pentru tot restul vieții, au mai subliniat cercetătorii.

Comentarii