SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Șapte salvatori au primit cheile de la apartamentele de serviciu

23 aprilie, 2018 Autor: Gabriela Grițco Sursa: moldpres.md

SOCIALPotrivit agenţiei informaţionale de stat Moldpres, cheile de la șapte apartamente de serviciu au fost înmânate familiilor salvatorilor, de către premierul Pavel Filip, iar alţi 47 de salvatori vor primi locuințe până la sfârșitul anului 2019, când va fi dat în exploatare un nou bloc locativ.

Prim-ministrul Pavel Filip a felicitat salvatorii cu ocazia zilei profesionale, marcate recent, mulțumindu-le pentru dedicația cu care își fac meseria. „Uneori lumea se întreabă cum se face că pompierii intră într-o încăpere cuprinsă de flăcări, atunci când toți iese din această încăpere. Răspunsul este unul simplu – aceasta înseamnă curaj. Copiii voștri își au propriul erou acasă. Am toată siguranța că ei se inspiră de la voi și va crește o generație la fel de demnă”, a spus premierul.

img18003256

Totodată, șeful Executivului a menționat lansarea Programului „Prima Casă”, care va oferi tinerilor posibilitatea de a-și cumpăra o locuință acasă, dar și extinderea proiectului, astfel încât statul nu doar să garanteze 50% din creditul obținut, ci și să achite jumătate din sumă.

img18003256

Complexului locativ pentru salvatori va avea nouă etaje şi va fi amplasat pe strada Gheorghe Asachi din capitală. Proiectul a demarat în baza unui parteneriat public-privat și se va încheia la sfârșitul anului 2019. Apartamentele de serviciu vor avea câte una sau două camere, iar însăşi blocul va fi unul modern, dotat cu o sală de sport, parcare şi teren de joacă pentru copii. Alte două proiecte similare urmează a fi realizate în municipiile Chișinău și Bălți.

Comentarii