SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Sărăcia arată astfel! Proiect fotografic inedit (

13 mai, 2015 Autor: Ana Creascov Sursa: dailymail.co.uk


Fețe brăzdate de riduri, un amestec de durere și mizerie, aceasta este imaginea sărăciei, care caracterizează milioane de indieni. De la preoții hinduși, care își îndeplinesc ritualurile, purtând turbane viu colorate, până la cerșetoare cărunte, aceste fotografii au fost realizate de fotograful italian Roberto Pazzi.

În vârstă de 42 de ani, italianul a petrecut trei săptămâni în țara asiatică, fotografiind persoane de diferite vârste și din diverse regiuni. Roberto a declarat că, în timp ce subiecții săi pozau, el se simțea foarte prost, din moment ce își reamintea că acești oameni luptă zilnic pentru a supraviețui.

 

Acum, italianul locuiește în Treviglio și este manager pe vânzări, iar dacă este întrebat despre cum i-a venit ideea de a realiza acest proiect fotografic, el zice: „Am vrut să creez o fereastră în viața acestor oameni sărmani din India. Simt că ochii lor, fețele, mâinile și ridurile sunt foarte expresive – e ca și cum corpurile acestora povestesc o istorie. Ei duc o viață atât de simplă și fericită, în același timp. Eu consider că este un exemplu etic demn de urmat pentru societatea noastră.”.

 

Majoritatea oamenilor care au pozat nu văzuseră vreun aparat de fotografiat până atunci. „Îmi amintesc de un domn extrem de sărac, care încerca să vândă niște alune pe marginea drumului. După ce i-am făcut o poză, a rămas atât de impresionat, încât și-a invitat toată familia să vadă minunea, iar înainte de a pleca, mi-a lăsat toată punga cu alune, singura bogăție pe care o mai avea.”, și-a amintit Roberto.

Cele mai simple lucruri din viața noastră sunt și cele mai importante. Iar Roberto Pazzi speră din suflet că fotografiile sale reflectă această filozofie.   

 

Comentarii