SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Savant la 6 ani

27 noiembrie, 2014 Autor: Silvia Petrov Sursa: digi24.ro


Luca are 6 ani şi a scris deja două cărți despre greci și vechii egipteni. Băiatul vorbeşte fluent greaca veche și a călătorit, deja, în toate colţurile lumii.

 

De când avea patru ani, Luca scrie aşa cum făceau egiptenii şi grecii, cu peste 2000 de ani în urmă. Pasiunea băiatului, de numai șase ani, pentru lumea antică este atât de mare, încât a scris două cărţi – “Corabia de pe Nil” şi „Despre viaţa grecilor”. Manuscrisele lui conţin sute de imagini, pe care le-a desenat singur.

Maturii sunt uimiţi de pasiunea băiatului, care îşi doreşte să le calce pe urme părinţilor, amândoi profesori şi cercetători ai lumii de odinioară.

Luca s-a îndrăgostit de lumea antică atunci când a mers împreună cu părinţii lui la Roma, la un congres de limba latină.

„Am primit pentru acel congres de limba latină niște caiete groase. El a luat caietele și le-a umplut cu desene despre poveștile ce i le spuneam în timp ce ne plimbam prin Roma. 120 de pagini au fost completate.”, povesteşte mama lui Luca.

Luca ştie răspunsul multor întrebări, care i-ar pune în dificultate pe mulţi alţi copii de vârsta lui, ba chiar și mai mari.

Imaginaţia puştiului este ieşită din comun. Cei care îl cunosc pe Luca sunt fascinaţi să-i asculte poveştile inventate despre egipteni, greci sau romani.

Călătoriile împreună cu părinţii l-au ajutat pe Luca să afle multe lucruri despre lumea cea mare.

Comentarii