SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Savanții au aflat cu câţi ani ne scurtează viaţa consumul de carne – (FOTO)

9 mai, 2016 Autor: Nicoletta Marcu Sursa: sciencedaily.com


Oamenii care consumă în mod frecvent carne, în special procesată, trăiesc în mediu cu 3,5 ani mai mai puțin decât vegetarienii. Potrivit Science Daily, cercetatorii de la clinica „Mayo” din statul american Arizona au analizat rezultatele a șase studii, prin care au fost evaluate efectele cărnii și a produselor vegetale asupra speranței de viață.

Aceștia au pus cap la cap rezultatele cercetărilor, la care au participat mai mult de jumătate de milion de oameni. Savanții au ajuns la concluzia că utilizarea cărnii roșii crește riscul decesului din cauza cancerului sau bolilor de inimă. Acesta este cauzat de grăsimile saturate, precum și de sodiul folosit în carnea procesată.

Unele studii mai sugerează faptul că impactul negativ nu a fost provocat doar de carnea procesată (slănină, cârnați, salam, șuncă), ci și de cea în stare crudă.

Anterior, și Organizația Mondială a Sănătății a emis un avertisment în legătură cu produsele din carne.  Și asta pentru că cercetările specialiştilor indică o legătură puternică între consumul ridicat al cărnii procesate şi cancerul de colon. Potrivit acestora, există deja dovezi solide că produsele din carne procesată, consumate chiar şi în cantităţi mici, ar creşte riscul de cancer la colon.

 

Comentarii