SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Scandal la Olimpiadă. Vezi ce riscă mai mulți înotători americani

21 august, 2016 Autor: Lucia Ciobanu Sursa: okmagazine.ro


Ce se întâmplă în Rio se pare că nu rămâne în Rio. Ba chiar riscă să se transforme într-un scandal internațional, cum s-a întâmplat în cazul a patru înotători din echipa olimpică americană, în frunte cu Ryan Lochte, al doilea cel mai popular și medaliat din lotul Statelor Unite.

Ei bine, după terminarea competiției de înot, Ryan Lochte, 32 de ani, medaliat cu aur la ștafeta de 4×200, și trei colegi mai tineri de-ai lui, Jack Conger, Gunnar Bentz și Jimmy Feigen, au vrut să guste și viața de noapte din eclecticul oraș. Zis și făcut. Cei patru au mers, așadar, la o petrecere care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în Club France, din afara satului olimpic, iar după ce au plecat din club, undeva în jurul orei 5 a.m., s-au urcat într-un taxi și au oprit la o benzinărie.

ryan-lochte-768x1005

Aici, lucrurile se complică. După cum aveam să aflăm din înregistrările camerelor video și din declarațiile martorilor, sportivii, în stare de ebrietate, au vandalizat toaleta benzinăriei, fiind somați apoi de angajații acesteia să plătească daune. Cum înotătorii au refuzat să facă asta, paznicul benzinăriei i-a amenințat cu arma, iar Ryan și amicii lui mai tineri s-au scotocit de ceva dolari prin buzunare, plătind circa 50 drept compensație.

Poate că totul s-ar fi terminat aici dacă Ryan Lochte, odată ajuns pe pământ american, n-ar fi început să vorbească în interviuri că ar fi fost jefuit în acea noapte, în Rio, sub amenințarea armei, notează okmagazine.ro.

Evident, poliția braziliană a intrat în alertă, având în vedere că în acest caz este implicat un atlet de top.

Când s-a descoperit minciuna, tocmai cel care a răspândit-o, Ryan, a scăpat, în timp ce Jack, Gunnar și Jimmy au rămas să plătească oalele sparte, fiind reținuți de poliția braziliană pentru a da declarații.

 

Comentarii