SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Scapă rapid de kilogramele în plus cu dieta cu porumb

14 iulie, 2015 Autor: Nataşa Bujor Sursa: dietetik.ro


Nimic nu e mai bun vara, decât un porumb fiert. Pe lângă mirosul și gustul nemaipomenite, porumbul ne poartă cu gândul în copilărie. Puțini știu, probabil, că leguma acesta este alimentul perfect în curele de slăbit. Nu îngrașă, nu este greu de preparat și este aliatul numărul unu în lupta contra kilogramelor în plus.

Porumbul conține foarte mulți nutrienți fără de care organismul nu ar funcționa normal, iar metabolismul ar avea de suferit unele modificări. De aici și secretul alimentului care ne ajută să nu adăugăm în greutate, ba chiar să scăpăm de kilogramele în plus.

Porumbul fiert este plin de fibre, minerale și o mulțime de vitamine sănătoase. Consumul legumei sub orice formă( fiert, copt sau marinat),  ne asigură  10% din vitamina C necesară pentru o zi și 15-20% din necesarul de vitamina B5. Porumbul are doar 97 de calorii la suta de grame și conține carbohidrați care dau energie organismului și împiedică procesul de depunere a grăsimilor. O dietă în care vei include porumbul, te va ajuta să elimini și toxinele din organism.

Chiar dacă îl preferați fiert, nu înseamnă că nu vă poate ajuta.  După fierbere, porumbul își păstrează 60% din proprietăți. Se recomandă ca să aveți grijă la combinații. Leguma nu trebuie să fie combinată cu alimentele care conțin multe grăsimi și nici cu carbohidrații sau berea.

Pentru a vă demonstra că porumbul vă poate fi de folos, atunci când începeți o cură de slăbire, iată câteva avantaje datorită cărora are efecte atât de rapide:

1. Conține acid folic, care contribuie la energizarea organismului;

2. Este foarte bun pentru digestie, deoarece conține fibre;

3. Îngrașă doar în cazul în care este combinat cu carbohidrații;

4. Conține multe proteine și puține grăsimi;

5. Conține un număr de calorii foarte mic, în schimb, este foarte bogat în vitamina A- antioxidant natural care ajută să slăbești.

Pe lângă toate beneficiile enumerate mai sus, porumbul este și un stimulator excelent al imunității, care ne ajută să prevenim sau să vindecăm anumite boli și afecțiuni, care ne pun sănătatea în pericol.

 

 

Comentarii