SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Scrisoare către fiica mea

30 octombrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: catchy.ro Foto: catchy.ro

STIL DE VIAȚĂTrăieşte clipa, epuizeaz-o, ia tot ce e omeneşte posibil din ea. Prezentul e tot ce avem. Trecutul e dus şi putem doar să învăţăm din el, dar fără să trăim în el, din amintiri. Viitorul îl putem influenţa puţin, dar nici acolo nu e de preferat să trăim, în acţiuni viitoare.

Trăieşte fără regrete şi orice faci, fă în aşa fel încât să ai cât mai puţine sau deloc. Ai voie să te răzgândeşti şi să o iei de la capăt de oricâte ori vrei. Fă-o până îţi găseşti drumul. Şi când l-ai găsit, nu uita că e în regulă să mai faci şi câte un popas sau o mică ocolire. Viaţa e un joc. Testează. Situaţii, oameni, dar mai ales pe tine. Ascultă şi învată din experienţele altora. Vorbeşte. Dă glas gândurilor tale, comunică, spune ce te supară, dar pune accent pe ce te face fericită.

Găseşte ceva frumos în orice din jurul tău, dar mai ales caută să faci asta în oameni. Spune-le ce îţi place la ei. Oferă un pic ca să primeşti dublu înapoi. Uneori nu o să primeşti nimic, dar măcar nu o să ai regrete că nu ai încercat. De la oricine şi din orice situaţie ai ceva de învăţat. Deschide ochii şi mintea şi profită de tot ca să îţi aduci ceva în plus, fie el doar gând sau sentiment.

Fă/vorbeşte de bine de fiecare dată când poţi şi cu/despre oricine. Dacă nu poţi/vrei/ştii, decât să faci/zici rău, mai bine abţine-te. Viaţa e scurtă. Nu o umple cu nervi, frustrări, dorinţe de neîndeplinit. Umple-o cu dragoste şi veselie, singură şi cu alţii. Râzi. Cât poţi de mult. Manâncă şi bea bine şi de calitate. Dragostea de viaţă trece prin stomac. Ascultă muzică. Viaţa e mai usoară cu coloana sonoră potrivită. Citeşte. Nu e nimic ce nu au trăit alţii deja şi au scris frumos despre asta. Apreciază şi foloseşte banii pentru plăcerea proprie şi a altora. Iubeşte-i, dar doar pe ai tăi, nu pe ai altora. Cheltuie, dacă vrei, tot ce ai, poate mâine nu îţi mai folosesc. Fă-ţi orice plăcere. Nu păstra parfumul bun doar pentru ocazii, dă-te cu el şi când stai în casă dacă ai chef. Şi mănâncă şi savarina aia apetisantă din vitrină, chiar dacă îţi dai ultimii bani pe ea. Seara gândeşte-te la ce îţi doreşti, iar dimineaţa mulţumeşte pentru ce ai deja. Apreciază şi savurează bucuriile mici din viaţa ta, sunt acolo şi cu atât mai multe cu cât începi să le observi.

Eşti acum cea mai bună versiune a ta, fii mândră de asta! Toate experienţele de până acum te-au făcut ce eşti azi. Alege-ţi cu grijă luptele de mâine, ele te vor modela în continuare. Este clar că nu le poţi avea chiar pe toate în viaţă. Dragoste, familie, carieră, bani. Gândeşte-te serios la ce te face cu adevărat fericită şi lucrează cu toate forţele pentru asta. Da, şi aici ai voie să te răzgândeşti pe parcurs. Când alegi să iubeşti, fă-o cu toată fiinţa ta, cu toate simţurile. Lucrează la iubirea ta în fiecare zi şi nu uita niciodată să o cultivi. Nu uita nici de durerile tale. Şi astea au nevoie să fie mângâiate, strânse în braţe şi legănate, mai ales că unele nu trec niciodată, doar învățăm să trăim cu ele.

Înţelege că suntem totul şi nimic în acelaşi timp. Unici într-o mare de nenumăraţi ca noi, dar centrul universului nostru. Iubeşte-te pe tine în primul rând, ca să poţi să iubeşti viaţa şi pe alţii, la rândul tău. Alege viaţa lângă un om cu care contează ce simţi când te așezi seara în pat, dezgoliţi de funcţii, averi, familii, trecut. Te iubeşte şi te face să te simţi minunat? Asta e tot ce ai nevoie, de fapt. Toate celelalte se construiesc împreună. Pune-l pe primul plan, dar după tine, în faţa părinţilor şi a prietenilor. Familia e cea mai bună afacere. Aici întotdeauna vei găsi ajutor şi înţelegere, trebuie doar să ceri. Iar când primeşti fără să ceri, încearcă să nu înţelegi greşit. Încercăm să facem ce ştim mai bine.

Asumă-ţi faptele tale şi niciodată nu da vina pe alţii pentru ele. Gândeşte-te la consecinţele faptelor tale, dar nu prea mult, cât să îţi fie frică să iei decizii. Curaj! Doar moartea e permanentă. Şi, apropo de moarte, trăieşte fără teama că ea ar veni vreodată, dar dacă apare în orice moment, trăieşte în aşa fel încât să ai ce rememora cu drag o eternitate!

Comentarii