SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Se caută avocat pentru Traian Băsescu! Valerian Mînzat a refuzat propunerile internauților – (FOTO)

6 ianuarie, 2017 Autor: ADMIN Sursa: deschide.md Foto: Facebook.com
15909542_1421398914551403_1479950613_n

STIREA ZILEIFostul președintele al României Traian Băsescu este în căutarea unui avocat care să-l reprezinte în fața instanței în cazul retragerii cetățeniei RM de către Igor Dodon. El consideră că aceasta este „o decizie politică, care mai mai târziu o să-l dezonoreze”, citează deschide.md, într-un interviu acordat de fostul șef de la Cotroceni.

Într-o discuție dintre mai mulți internauți de pe o rețea de socializare, cineva l-a propus pe Valerian Mînzat  să fie avocatul lui Băsescu. Mînzat a venit imediat cu o replică:

15879564_1421430077881620_1737334629_n

Amintim că preşedintele Igor Dodon a semnat Decretul pentru retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu. Documentul nu se referă însă şi la soţia fostului preşedinte, Maria Băsescu.

15878810_1421430074548287_528089376_n

Contactat de Deschide.MD, Traian Băsescu a comentat decizia ca fiind una „strict politică”.

„Eu nu comentez altfel, decât prin prisma faptului că avem viziuni total diferite și că Dodon vrea în continuare o Republica Moldova îngenunchiată sub hegemonia de la Moscova. Eu aș dori o Republica Moldova care să meargă pe drumul european și – de ce nu – o Republica Moldova care să fie unită cu România. Decizia lui Dodon este una strict politică, care în timp o să-l dezonoreze. Eu sunt unionist și nu am ce-i face lui Dodon, a declarat fostul președinte al României.

Întrebat dacă va recurge la pârghiile juridice pentru a-și păstra cetățenia Republicii Moldova, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a spus că urmează să consulte posibilitățile cu avocații săi.

„Trebuie să găsesc niște avocați la Chișinău ca să vedem care sunt modalitățile de atacare în instanță a decretului. Trebuie să văd exact ce presupune legislația Republicii Moldova”, a declarat președintele Băsescu.

Anterior, fostul şef de la Cotroceni a declarat că îl va acţiona în judecată pe Igor Dodon, dacă acesta semnează un decret privind retragerea cetăţeniei sale.

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu şi soţia acestuia au obţinut cetăţenia Republicii Moldova pe 9 iunie 2016. Ei au solicitat cetăţenia moldovenească şi au depus la 8 martie o cerere în acest sens la preşedinţia de la Chişinău.

Băsescu declara încă în iulie 2013, după o vizită în Republica Moldova, că după ce îşi va termina mandatul de preşedinte al României va cere, „poate”, cetăţenia moldovenească în semn de respect şi dragoste pentru Republica Moldova şi oamenii ei.

Tot în aprilie 2015, Băsescu a fost decorat de preşedintele Nicolae Timofti cu ordinul „ştefan cel Mare”, decoraţia militară supremă a Republicii Moldova.

Distincţia i-a fost acordată „în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la promovarea stabilităţii, securităţii şi democraţiei în regiune şi pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de formare a cadrelor din domeniile apărării, securităţii şi asigurării ordinii publice”, potrivit preşedinţiei de la Chişinău, citează sursa dată.

 

 

Comentarii