SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Se lansează aplicaţia ce permite controlul maşinii cu ajutorul telefonului mobil

1 septembrie, 2014 Autor: Igor Cojocari Sursa: i-tech. com


O companie din Atlanta a lansat pe platforma Kickstarter proiectul primului gadget care iţi spune, printr-o aplicaţie de telefon, totul despre maşina ta. FIXD se conectează la portul OBD-II (On Board Diagnostics-II) şi transmite datele prin bluetooth, în timp real.

Odată conectat la automobil, senzorul FIXD  începe să adune datele esenţiale, privind funcţionarea acestuia. Gadgetul iţi va spune prin aplicaţia de Android, cum se comportă motorul, care este consumul, când trebuie să schimbi uleiul şi filtrele etc. Poate cel mai important aspect este că te va avertiza pe telefon, dacă autoturismul are o problema şi cât mai poţi să amâni vizita la service, scrie i-tech.com

În funcţie de modelul automobilului,  aplicaţia îţi poate spune ce piese trebuie schimbate, dar şi costul acestora. Spre deosebire de alte gadgeturi de profil, FIXD nu are nevoie sa fie încărcat, pentru că-şi trage curentul necesar din bateria maşinii.

Autorii acestei aplicaţii vor sa vândă produsul la 40 de dolari. Acesta ar urma să intre pe piaţă de la începutul lunii aprilie, 2015.

Comentarii