SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Secretele condimentelor indiene explicate de un chef bucătar indian de top

14 noiembrie, 2017 Autor: Adriana Onica Sursa: csid.ro

STIL DE VIAȚĂ



India era considerată cândva de colonişti drept ţara condimentelor, de aici majoritatea bucătăriilor lumii au adoptat obiceiul folosirii multor condimente. Ştim că mâncarea indiană este cea mai condimentată din lume, de aceea i-am cerut chef-ului indian Ashlie Dias câteva sfaturi.

În prezent Ashlie Dias este Executive Chef la restaurantele Avalon şi Benihana din Sheraton Bucureşti. El are o experienţă de peste 18 ani ca Executive Chef, s-a perfecţionat la Culinary Institute of America, una dintre cele mai prestigioase şcoli de profil din lume, dar a lucrat foarte mulţi ani creând reţete şi la concepte de meniuri, experimentând în plan culinar diverse bucătării internaţionale.

În bucătăria indiană când se folosesc corect condimentele, ca să-şi păstreze proprietăţile şi să dea gust bun preparatului, în timpul gătitului sau la final?

Condimentele sub formă de pudră uscată atunci când se adaugă la un sos trebuie adăugate cu apă, folosite la o temperatură ridicată a preparatului se vor arde şi vor schimba gustul mâncării. Însă ghimbirul, sau condimentele întregi pot fi adăugate în uleiul fierbinte pentru a extrage aroma maximă la început, proprietăţile rămânând în produsul final după gătire.

Cum se face un curry de pui indian? Dar un curry vegetarian?

Există mai multe tipuri de curry indian, iar acestea variază în funcţie de regiune, de produsele (ingredientele) de care dispun (cultivate în regiune). Curry de nucă de cocos este foarte folosit în vest, unde creşte nuca de cocos, iar curry-urile în zona de nord sunt îngroşate cu iaurt şi smântână şi pastă de migdale.

Cum se prepară un curry…  Ar trebui să-l gătesc pentru voi, nu este atât de uşor să explic. 70% din indieni sunt vegetarieni, noi mâncăm o mulţime de alimente vegetariene, fără ouă.

Spuneţi-ne nişte utilizări ale cocosului la care noi nu ne-am gândi, cum am putea încerca să-l folosim în mâncarea românească.

Eu aş folosi nuca de cocos în prepararea cărnii de miel, de Paşte, iar curând vom avea la Sheraton un nou preparat, clătite cu cocos.

Comentarii