SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Semifinala Eurovision 2015. Mihaela Andrei: ,,Vreau să am o prestație bună și să plac publicului”

3 februarie, 2015 Autor: Daniela Timofti Foto: Arhiva personală


A pășit pe scenă la vârsta de 9 ani și, de atunci, Mihaela Andrei, s-a îndrăgostit de muzică. Promotime vă prezintă o altă semifinalistă a etapei naționale a concursului Eurovision, o tânără care vrea să cucerească publicul.

Ce credeți că ar trebui să aibă o piesă pentru a câștiga finala Eurovision din acest an?

Pentru a câștiga finala Eurovision, consider că o piesă trebuie să fie una bună. Mesajul ei trebuie să fie interesant și pe măsură, dar este important să se memorizeze ușor melodia și să fie plăcută.

Ce mesaj transmite piesa dvs. și de ce crezi că ar merita să câștige?

Mesajul piesei ,,About Love” este despre iubire, despre acel sentiment fără de care nu ar putea exista omenirea. Sper să fie pe placul tuturor și din acest motiv pot spune că ,,dragostea nu are vârstă”. Având un mesaj frumos, de ce nu ar câștiga?

Cuvintele care vă reprezintă în cursa pentru câștigarea finalei Eurovision Moldova.

Ambițioasă, optimistă și puternică!

Cum v-ați pregătit pentru etapa națională a concursului Eurovision Moldova?

Pentru etapa naționala m-am pregătit minuțios, începând cu luna octombrie 2014, am lucrat asupra piesei împreună cu compozitorul Smally și textiera Gloria Gorceag. Pregătirile încă sunt în plină desfășurare.

De cine dintre semifinaliștii din Moldova vă temeți?

Nu cred că ar trebui să am frică față de cineva, este doar un concurs, plus că jumătate dintre concurenți îmi sunt prieteni. Sigur că, din cei mai buni, va câștiga cel mai bun. Consider că în acest an avem voci foarte bune și mă bucură acest lucru.

Ce vom vedea în spectacolul dvs. dacă ajungeți la Viena?

Mai bine lăsăm lucrurile să vină de la sine. Nu vreau să grăbim evenimentele, în cazul în care câștig etapa națională voi depune tot efortul ca piesa să fie promovată la radio, cât și la tv. Totuși, până la urmă, vreau să am o prestație bună și să plac publicului.

Pe votul căror țări contați în concursul internațional?

Eu cred că în finală ne vor acorda voturi țările vecine: România, Ucraina, Rusia, dar și cele care vor aprecia prestația noastră.

Vă este teamă de voturile așa-zis politice?

Eu nu fac politică și nu-mi este teamă din acest punct de vedere.

Cât de dificil a fost drumul dvs. până aici?

Drumul meu nu a fost unul atât de ușor, ca la orice cântăreț în devenire, însă îmi place să fiu optimistă și să-mi ating scopurile stabilite.

Vă mai amintiți când ați pășit prima oară pe o scenă? Cum a fost?

Da, la 9 ani. A fost un moment de euforie și emoții pozitive. Mi-aș dori să mai trăiesc încă odată acele emoții.

De câte ori ați uitat cuvintele pe scenă? Ce ați făcut ca să ,,reparați” situația?

Da, recunosc că am avut astfel de situații, dar la moment m-am concentrat și am compus pe loc versurile. Am încercat să nu arăt că am uitat.

Ce muzică asculți în prezent?

Un interpret trebuie să asculte muzică bună și desigur diferită. Mie-mi place să ascult folk, opera, jazz, și, în mod special, pop.

Comentarii