SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

SEXUL este scuza cea mai reușită după o ceartă cu partenerul de viaţă

27 ianuarie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: csid.ro Foto: feminis.ro

SEXAi auzit vreodată pe cineva să-ți spună că sexul nu rezolvă nimic? E adevărat că acesta nu este o cură pentru toate problemele, dar este un mod eficient pentru remedierea unui conflict apărut între tine și partener.

Cercetătorii au folosit pentru acest studiu două sondaje online. Primul a inclus 74 de persoane, dintre care 38 erau femei, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 54 de ani.
Specialiştii le-au cerut să se gândească la gesturile pe care le fac oamenii atunci când încercă să se împace cu un partener.

Cercetătorii au clasificat răspunsurile în 21 de categorii. Autorii studiului au oferit apoi aceste opţiuni unui grup separat de bărbaţi şi femei pentru a determina care au fost cele mai populare şi mai eficiente.

Cel de-al doilea grup a reunit 164 de persoane, dintre care 123 erau femei, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 61 de ani.

Studiul a arătat că sexul îi poate ajuta pe bărbaţi să treacă mai uşor peste o ceartă cu partenera de viaţă. „Prin urmare, femeile pot folosi favorurile sexuale ca o modalitate de reconciliere cu partenerul lor „, a declarat un lider al studiului, T. Joel Wade, de la Universitatea Bucknell din Lewisburg. “Ele pot comunica astfel partenerului că sunt încă accesibile sexual şi, ca atare, nu vor să pună capăt relaţiei”, a adăugat el.

La polul opus, femeile îşi pot ierta partenerul dacă primesc scuze.  Ba mai mult, situaţia se poate schimba rapid dacă bărbatul varsă şi câteva lacrimi pentru a arăta cât de rău îi pare.
Femeile văd în scuzele partenerului o tactică eficientă de reconciliere, un act altruist”, spune Wade.

Comentarii