SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Sexul, sănătate curată pentru femei. Iată câteva beneficii

1 februarie, 2016 Autor: Nicoletta Marcu Sursa: jurnalmm.ro

SEXSexul este mai mult decât o activitate care ajută femeile să-şi mențină echilibrul hormonal. Numeroase studii au arătat că este benefic și pentru sănătate.
  • Orgasmul creşte nivelul de estrogen, ce eliberează endorfinele, reduce stresul şi îmbunătăţeşte starea psihică. De asemenea, orgasmul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.
  • Femeile cu o viaţă sexuală activă sunt mai fericite şi mai calme. Experţii spun chiar că femeile care au peste 200 de orgasme pe an arată cu 6 ani mai tinere. Atunci când se ajunge la punctul maxim, organismul eliberează hormoni care menţin pielea elastică şi reduc ridurile.
  • Conform unor studii, femeile cu o viaţă sexuală activă se îmbolnăvesc mai rar, pentru că substanţele chimice eliberate în timpul orgasmului au rolul de a întări sistemul imunitar. Hormonii şi elementele chimice eliberate în timpul orgasmului ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor. Se pare că femeile care au orgasm frecvent răcesc mai rar. Femeile scapă de durerile de cap, dar şi de alte tipuri de dureri, căci toleranţa organismului creşte cu până la 70 la sută.
  • Studiile arată chiar că femeile care au orgasm des pot scăpa chiar şi de riscul de a avea cancer sau boli de inimă.
  • De asemenea, este îmbunatăţită circulaţia în cavitatea pelviană, ceea ce înseamnă că va creşte fertilitatea şi se va regla ciclul menstrual. Femeile care întreţin relaţii sexuale cel puţin odată pe săptămână vor avea un ciclu menstrual normal, faţă de cele care nu fac sex cu o frecvenţă regulată.

 

Comentarii