SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Sfârșitul telecomenzii e aproape. Inventatorii dezvoltă o nouă tehnologie

2 octombrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: altfel.md

TEHNOLOGIITelecomanda ar putea deveni un lucru din trecut, potrivit oamenilor de știință care au dezvoltat o nouă tehnologie care permite dispozitivului să fie controlat prin gesturi, scrie Telegraph.

Oamenii de știință de la Universitatea Lancaster au venit cu un sistem care face posibilă interacțiunea ecranelor cu simpla utilizare a mișcărilor corpului sau prin fluturarea obictelor.

Unele televizoare recunosc deja gesturile mâinilor, însă oamenii de știință spun că această tehnologie o flexibilitate mai mare deoarece nu este intruită să recunoască doar o anumită parte a corpulu, funcționează chiar și atunci când mâinile sunt ocupate, fiind în picioare sau sezând pe canapea.

Liderul de echipă, Christopher Clarke, doctorand la Școala de Calcul și Comunicații a Universității a declarat că „obiectele de zi cu zi din casă pot deveni acum cu ușurință controlate de la distață, astfel că nu va mai fi nevoie de căutări disperate ale telecomenzii atunci când programul dumneavoastră preferat este pe un alt canal, sau în alte situații neplăcute de acest gen”.

O lucrare privind această tehnologie va fi prezentată la conferința UIST (Interfața cu Utilizatorul și Tehnologia) din 2017, la Quebec, Canada, mai tâziu în această lună.

Comentarii