SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Sfaturile specialistului pentru un ten fără riduri

28 octombrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: clickpentrufemei.ro Foto: clickpentrufemei.ro

DIVERTISMENTSă fim sincere: toate ne dorim să arătăm impecabil în orice moment al zilei cu, dar mai ales fără machiaj. Nu există femeie care să nu se uite încruntată la ridurile care încep uşor-uşor să-i brăzdeze fata. Trucuri există mii şi mii. Însă, nu orice se potriveşte oricui.

De aceea, una dintre cele mai mari greşeli pe care femeile le fac este să îşi pună singure un diagnostic al tenului şi să-l trateze cu produse frumos ambalate, care promit să redea în 3 paşi strălucirea pielii şi eradicarea totală a ridurilor.

Ei bine, nu prea există astfel de tratamente –minune. Însă, cu un diagnostic corect pus de către un medic dermatolog sau estetician, cu tratamente personalizate pentru nevoile tale, poţi şterge problema ridurilor de pe ordinea de zi.

Specialistul în estetică facială, Claudia Avram, de la Centrul de beauty Perfect Face (www.perfect-face.ro) vine cu soluţii şi sfaturi salvatoare pentru a ne bucura cât mai mult timp de un ten perfect sănătos şi frumos:

1. Protecţia solară este una dintre cele mai importante metode de îngrijire şi de prevenire a îmbătrânirii premature a pielii. Nicio cremă, oricât de scumpă ar fi, nu va avea rezultate excepţionale dacă tenul nu este protejat de razele dăunătoare ale soarelui. Să nu uităm faptul că este întotdeauna expus şi că, de aceea, protecţia trebuie aplicată cu rigurozitate indiferent de anotimp. Cel mai la îndemână este să folosim creme care au în compoziţia lor şi SPF.

2. Curăţarea temeinică a tenului, atât dimineaţa cât şi seară ar trebui să fie un gest atât de natural precum curăţarea danturii. Tenul este supus în permanenţă unor factori externi care îl lezează puternic precum poluarea, vântul, schimbările de temperatură, produsele cosmetice şi nu numai. Aşadar, demachierea nu trebuie să lipsească din rutina nimănui.

3. Menţinerea curăţeniei în trusa de cosmetice şi produse de machiaj este indicată şi nu ar trebui folosit niciodată ceva care a expirat. Spălarea o dată la câteva zile a periei de păr, a periuţelor şi bureţilor pentru pudră şi fond de ten ţine microbii departe. Apa călduţă şi săpunul sunt suficiente pentru că acestea să arate ca noi.

4. Pentru a şti ce anume este mai bine pentru ten, este recomandată analizarea acestuia de către un specialist şi realizarea unei scheme de tratament care să corespundă cu nevoile lui. Astfel, îngrijirea de acasă va fi mult mai eficientă şi cu rezultate vizibile. Aşadar, este extrem de important ca măcar o dată la 3 luni să mergem la un control de specialitate, fie la dermatolog fie la un centru specializat de beauty.

5. Tratamentele realizate “după ureche” pot dăuna foarte rău aspectului pielii, mai ales dacă ne mai confruntăm şi cu alte probleme precum dermatita, acneea, cuperoza etc. Pentru a menţine aceste afecţiuni în parametrii normali sub nicio formă nu este recomandată utilizarea unor produse cumpărate fără recomandarea unui specialist.

6. Este total greşit să credem că trebuie să ne facem probleme în legătură cu ridurile doar după vârsta de 30 de ani sau chiar mai mult. O îngrijire precoce şi permanentă a tenului îl va ajuta să-şi păstreze elasticitatea şi strălucirea mai mult timp.

Comentarii