SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Și-a dorit o mașină, dar a ajuns să conducă o afacere cu venit de 250 de milioane de dolari

22 mai, 2015 Autor: Ana Creascov Sursa: cosmopolitan.com


Bella Weems și-a transformat pasiunea din copilărie într-o afacere multimilionară. Totul a pornit de la dorința sa de a conduce o mașină, pe când avea 14 ani, iar părinții au refuzat să îi cumpere una, spunându-i că ar trebui să economisească și să facă bani singură. Mai târziu, Bella le-a mulțumit părinților pentru aceasta.

Unica soluție pentru început a fost de a sta cu copiii, ca babysitter, dar în câteva luni a reușit să agonisească doar 350 de dolari. Așa cum de mașină nu-i ajungeau banii, părinții au sfătuit-o să investească suma într-o mini afacere. În căutarea ideilor, adolescenta s-a oprit la medalioane personalizate. Astfel a luat naștere brandul cu numele Origami Owl, întrucât origami și bufnițele (owl, din engleză) erau lucrurile ce-i plăceau cel mai mult în acea perioadă.

Bella a început să dea petreceri la ea acasă cu scopul de a vinde lănțișoare, medalioane și pandantive, prietenilor și familiei. Sumele cu care erau vândute accesoriile se încadrau între 5 și 46 de dolari. Rezultatul din urma acestor târguri și recenziile pozitive pe care le primea mica antreprenoare au făcut-o să-și dorească și mai mult, astfel, în 2011, Bella și mama sa au deschis primul lor magazin într-un mall.

Feedback-ul a fost pozitiv și de această dată. Cumpărătorii au început să trimită bijuteriile Origami Owl peste tot în țară, iar în perioada sărbătorilor afacerea a înregistrat un venit de peste 60.000 de dolari. Cele două au lansat și un program pentru copii, de la 12 la 17 ani, pe care îi învață cum să pună pe picioare propria afacere.

„Această experiență m-a determinat să părăsesc zona mea de confort. Înainte de începe această afacere simțeam o incomoditate când mă aflam în fața oamenilor. Acum, însă, urc cu multă încredere pe scenă și vorbesc, cânt în fața a mii de persoane, care vin la conferințe.”, a declarat Bella Weems.

Cele mai recente informați referitoare la afacerea Origami Owl susțin că veniturile companiei au depășit suma de 250 de milioane de dolari.

Comentarii