SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Simbolul Parisului cu podea transparentă din această toamnă

6 septembrie, 2014 Autor: Ana Creascov


Turnul Eiffel va avea podea transparentă în toamna anului curent. Primul etaj va fi din sticlă, oportunitate de a savura din plin panorama pariziană.

Proiectul, ideea căruia a luat naştere în 2012, atinge linia de finiş în toamna aceasta. Schimbarea constă în transformarea podelei primului etaj într-un geam. Planul s-a preconizat a fi dus la capăt pe la mijlocul lui 2014 dar, din cauza întârzierii, nerăbdătorii de a vizita Parisul îşi pot cumpăra bilet abia pentru luna octombrie.

Este o oportunitate pentru vizitatori de a se plimba pe podeaua din sticlă, urmărind fluxurile de turişti care mişună cu 57 m mai jos decât ei. Primul etaj este cel mai spaţios şi, în acelaşi timp, cu cei mai puţini curioşi de a explora cadrul francez din acel punct. Însă, odată cu reconstrucţia, efectuată de studioul francez Moatti-Rivière Architects – prima într-un interval de 30 de ani – acest loc va căpăta o altă pondere, se va transforma într-o destinaţie atractivă, semănată cu restaurante, magazine şi alte spaţii special amenajate pentru organizarea evenimentelor.

 

Arhitecţii au conceput podeaua, cu o suprafaţă de 5000 m², ca pe un spaţiu urban real, cu străzile sale, cu clădiri şi zonă centrală. Reconstrucţia va mai permite accesul persoanelor cu necesităţi speciale, care până acum a fost sever restricţionată. Aici se mai conţin tehnologii durabile, precum sisteme de energie solară, eoliană, sistem de colectare a apelor pluviale şi o reducere a iluminării cu LED-uri.

Acest proiect va multiplica numărul turiştilor în capitala Franţei. Atât Turnul Eiffel, cât şi întregul Paris, vor demonstra a nenumărata oară că sunt demni de titlul „Cel mai romantic şi mai cosmopolit oraş”.

Comentarii