SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Singur, deci sănătos! Avantajele statutului de celibatar

9 iulie, 2015 Autor: Nataşa Bujor Sursa: lyla.ro


Mulți cred că o relație ne poate oferi siguranță, fericire și o stare psihică de bine. Așa și este! Dar, potrivit unor studii științifice, relațiile de cuplu dăunează, iar mai nou, statutul de burlac are o grămadă de beneficii pentru sănătate.

Faptul că nu ai pe cineva alături te poate afecta, dar nu în măsura în care te poate afecta o relație incorectă, în care uiți de tine însuți.

Un studiu efectuat în SUA pe oameni cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani, a demonstrat că cei care nu au fost căsătoriți niciodată, au avut mai mult timp liber pentru a avea grijă de ei. Au făcut mai mult sport, și-au dedicat tot timpul din lume pentru a se simți bine în propria piele, iar, prin urmare, s-au dovedit a fi mai sănătoși decât cei căsătoriți.

Poate că pare bizar, dar până și problemele în materie de alimentație sunt mai reduse. Potrivit specialiștilor, persoanele celibatare nu au de la cine lua anumite obiceiuri nesănătoase la capitolul alimentație. Acest lucru este valabil, desigur, doar în cazul persoanelor care  nu capătă obiceiuri „contagioase” fără a fi influențați de către altcineva.

O altă latură pozitivă a celibatarilor, este că pentru aceștia, relațiile amoroase nu devin o rutină, nu devin plictisitori și sunt feriți de frecventele certuri, care influențează în mod direct sistemul nervos. Un studiu a demonstrat că odată ce femeile au verigheta pe mână, acestea încep o viață monotonă și lipsită de trăiri intense. Un alt studiu arată că persoanele care sunt satisfăcute de viața pe care o au într-o familie, sunt predispuse sever la îngrășare.

Studiile au fost efectuate cu scopul de a-i susține pe cei care încă nu și-au găsit jumătatea. Totuși, să nu uităm, că nici o cercetare și rezultatele ei, nu vor înlocui fericirea de a fi iubit.

Comentarii