SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Șoferii care consumă alcool la volan se află pericol de a rămâne fără permis de conducere

25 ianuarie, 2018 Autor: Natalia Acciu Sursa: timpul.md Foto: google.com

SOCIALDeși amenda pentru condusul mașinii în stare de ebrietate, a crescut substanțial, impactul asupra acestui fenomen nu este cel așteptat. Potrivit datelor oficiale, în ultima perioadă au loc tot mai multe accidente, iar 3 331 conducători auto au fost privați de dreptul de a conduce pentru că au fost depistați în stare de ebrietate la volan.

Persoanele care comit această infracțiune sunt preponderent de vârsta 21 – 40 ani. Mai mult de jumătate dintre aceștia, au săvârșit de două sau mai multe ori această încălcare. Acest fapt denotă că prevederile legislației ce se aplică astăzi nu previn infracțiunile.

INP propune ca noile sancțiuni să fie multidimensionale și progresive. Astfel, pedeapsa pentru persoana care prima dată este depistată conducând în stare de ebrietate, să prevadă retragerea temporară a permisului de conducere și să oblige frecventarea programelor probaționale. Persoanele care vor comite a doua oară încălcarea, să fie pedepsite prin anularea permisului de conducere, iar acestea să fie nevoite să treacă repetat instruirea pentru obținerea permisului. Cei care pentru a 3-a oară vor fi depistați conducând un autovehicul în stare de ebrietate, să fie privați de dreptul de a conduce pentru restul vieții, cu posibilitatea redobândirii acestui drept în condiții speciale.

Comentarii