SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Starea de sănătate a ex-premierului Vlad Filat s-a agravat

9 august, 2017 Autor: Alexandru Rufanda Sursa: ipn.md Foto: protv.md

POLITICĂFostul premier Vlad Filat, care își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr. 13, a fost escortat marți, 8 august, la o clinică privată din capitală pentru investigații medicale. Igor Popa, avocatul fostului premier, a declarat pentru IPN că în urma condițiilor de detenție din penitenciar starea de sănătate a clientului său s-a agravat. Respectiv, urmează un tratament. Despre ce fel de probleme de sănătate este vorba apărarea nu a oferit detalii.

Avocatul a evitat să comenteze și despre transferul lui Vlad Filat din Penitenciarul nr. 13 în penitenciarul de la Lipcani, unde urmează să-și ispășească pedeapsa, conform deciziei instanței de judecată, scrie IPN.

Prin decizia Judecătoriei Buiucani din 27 iunie, Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenție și amendă în mărime de 60 de mii de lei. Decizia a fost menținută și de instanțele ierarhic superioare. Fostul premier a fost condamnat pentru abuz în serviciu și corupere pasivă, pornind de la un autodenunț al lui Ilan Șor în care acesta spunea că i-a oferit lui Vlad Filat, pe timpul când acesta era premier, bani și cadouri în sumă de circa 250 de milioane de dolari în schimbul unor servicii guvernamentale. Vlad Filat pledează nevinovat. Avocații fostului premier susțin că clientul său se va adresa Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Comentarii