SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Stela Popa lansează cartea „Semincioara fermecată”

15 mai, 2016 Autor: Daniela Babici


Stela Popa este autoare, jurnalistă radio și de televiziune, dar mai ales o doamnă distinsă și o mamă grijulie, care ne invită la o lansare inedită.

PROMOTIME vă oferă detalii exclusive, pe care le-am aflat chiar de la autoarea cărții „Semincioara fermecată”, carte ce nu poate lipsi din biblioteca picilor!

Ce ar trebui să cunoaștem despre evenimentul din data de 16 mai ?

Mâine e ziua cea mare pentru mine. Fiul meu face doi ani! Tot ce îmi doresc este ca atât micuțul meu, cât și ceilalți copii din Moldova, dar nu numai, sa primească în dar cărți de calitate. Asta încerc eu să fac prin poveștile pe care le scriu lui Dănuț și picilor de vârsta lui, să le ofer o lume a basmelor plină de personaje pozitive și o atmosferă de vis. Pe lângă aceasta atmosferă feerică,
vreau să mai ofer noii generații și o lecție de viață prin cărțile pe care le scriu.

Dănuț este cel mai bun critic al meu. E simplu. Dacă ascultă povestea, înseamnă că e bună, dacă nu, o tai de pe listă. Prima carte `Îngerii Mării` l-a fascinat. I-am învățat pe copii că războiul nu are ce cauta în viața noastră. Și că numai binele va salva omenirea. Acum, prin `Semincioara fermecată` vreau să-i fac sa conștientizeze că părintii sunt în stare de orice sacrificiu pentru copiii lor, respectiv trebuie apreciați pentru tot ceea ce fac necondiționat pentru micuții lor. Mâine, la lansarea de la Librăria din Centru, la ora 15.00, elevii de la liceul Orizont din capitală vor prezenta scenete din cartea-poveste pe care o lansăm `Semincioara fermecata`, Aurelia Salicov, director `StarNET Soluții` va oferi gratis un pachet de CD-uri cu povestea citită de vedete, iar de la ceilalți parteneri vom avea o mulțime de alte cadouri și surprize atât pentru mămici, cât și pentru pici. Prezentatoarele TV Cristina Moldovanu si Aura Revenco ne vor împărtăși impresii despre carte și graviditate. Iar Adriana Ochișanu, care se pregătește de al doilea copil, se va lăsa și mai mult convinsă să ne aducă o mică prințesă cu bucle din aur ca în cartea-poveste pe care o lansăm. Geta Burlacu ne va mărturisi cum e să ai acasă doi copii minunați. O alta mămică, Oxana Gâțu, cu o experiență consistentă în ale parentingului ne va spune și ea de ce fel de povești au nevoie în ziua de azi copiii. Numai în ziua lansării reducerile pentru carte și CD vor fi semnificative – 46 de lei.

 

Ești o mamă responsabilă și o prezentatoare TV îndrăgită de toți, cum reușești să aloci timp și scrierii?

Am noroc și de bunica, adică mama mea, care este educatoare de profesie și fostă directoare de grădiniță. Știe foarte bine cum trebuie să te comporți și să crești un copil. Mă ajută enorm. Tati este cel care îl ghidează pe Dan-Andrei cel mai mult în lumea cărților. Tot el este și cel care îi cumpără cele mai multe cărți. Chiar și asa, nu vrem să ne forțăm copilul. Îl lăsăm să-și savureze copilăria. Fără ajutorul mamei mele și a soțului nu aș reuși nimic.

Care a fost momentul ce te-a motivat să scrii aceste cărți minunate?

Cred că m-am simțit poet încă de prin clasa întâi, de când am scris prima poezie. Mama mea o are și azi păstrată în albumul de familie. De mică eram pasionată de scris și de lectură. Părinții mei au văzut jurnalistul și scriitorul din mine și mi-au alimentat mereu pasiunea față de lectură. Aveam și avem acasă o biblioteca destul de consistentă. Dănuț este sursa mea de inspirație, dar și primul meu critic cum spuneam mai sus. Credeți că dacă nu aș fi avut acest copil minunat aș fi putut scrie vreodată povești? Nici vorbă! Trebuie să fii în lumea copilăriei, să te simți copil în suflet ca să poți inventa asemenea povești.

 

O să continui să ne bucuri cu astfel de delicii literare?

Odată ce am primit titlul de CARTEA ANULUI pentru Îngerii Mării la Târgul de carte pentru copii din acest an, am decis că la următorul Targ de carte, din primăvara 2017 să scot o carte în tocmai 15.000 de exemplare! Carte care va fi distribuită gratis copiilor veniți la Târg. E o responsabilitate enormă pentru mine. Dar mă animă această idee și sunt sigură că muza îmi va oferi ceva frumos. Următoarea poveste pe care mă gândesc să o lansez în iarnă este „Sofia Păpădia” și va fi dedicată tuturor fetițelor care poartă numele de Sofia.

Cât de importante sunt poveștile?

Este crucial ce fel de povești le citim copiilor. Chiar zilele trecute discutam acest subiect cu una dintre invitatele la lansare. Interlocutoarea mea era revoltată de ce atrocități găsește în unele povești. De ce personaje agresive și rău intenționate găsim în unele basme. Și am constatat că ar fi cazul să scriem un articol pe marginea acestui subiect. Poate chiar să inițiem o petiție on-line prin care să cerem stop propagării violenței în povești. Vreau ca micii cititori să guste frumusețea lecturii, a basmului, dar și să tragă niște învățăminte de aici, să ia niște lecții utile de viață.

Care ar fi mesajul tău pentru mămici cu pici?

Mesajul ar fi simplu: Mămici, lectura nu dăunează sănătății copilului dvs. Investiți în inteligența copiilor voștri. Vă asigur, rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor. De fapt, aceasta și este cea mai frumoasa investiție, cea în micuții.

 

Comentarii