SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Steven Klein, fotograful care rupe tiparele

27 ianuarie, 2015 Autor: Doina Calcea


Jocuri sado-masochiste, nuduri, dominatoare sexuale sunt temele principale care încing creierii oricărui bărbat, iar Madonna și Lady Gaga sunt divele din vizorul obiectivului fotografului american Steve Klein.

După ce a studiat pictura la Rhode Island School of Design, Klein s-a reprofilat în domeniul fotografiei.

A colaborat pentru campanii de publicitate de profil înalt pentru Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Balenciaga, Alexander McQueen, Nike și Tom Ford, dar și cu reviste de modă, precum „Vogue”, „Id”, „Numéro”, „W” și „Arena”, ediție americană și franceză.

Lucările sale au apărut în numeroase expoziții, cel mai recent la Galeria Gagosian, California și Brancolini Grimaldi Galeria din Florența.

Klein este bine cunoscut pentru colaborările sale cu Madonna, Brad Pitt, Kate Moss, Lady Gaga.

Madonna a devenit un colaborator frecvent cu Klein, creând o expoziție numit X-static PRO = proces în New York. Acesta a inclus fotografii de la ședința foto pentru „W Magazine” și șapte segmente video.

El fotografiat pentru coperte celebre de albume, pentru Madonna „Confessions on a Dance Floor” și „Hard Candy”, dar și coperta celui de a treilea album studio a reginei pop Britney Spears, „Britney”. A lucrat și cu Lady Gaga pentru două videoclipuri muzicale și 2 campanii publicitare pentru parfumuri.

Comentarii