SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Știai? 4 probleme de sănătate pe care le tratezi cu semințe de dovleac

16 noiembrie, 2015 Autor: Nicoletta Marcu Sursa: lyla.ro Foto: healthyfoodheadlines.com


Semințele de dovleac nu sunt doar gustoase, ci, de asemenea, extrem de utile. Ele sunt bogate în vitaminele A, C, E și K, vitamine B, minerale precum potasiu, calciu, zinc și multe altele. Consumul de semințe de dovleac este recomandat în dietă, dar, de asemenea, reglementează și anumite afecțiuni ale sănătății.

Hiperplazia prostatică
Aproximativ 60% dintre bărbați în vârstă de peste 50 de ani suferă de hiperplazie de prostată. Aceasta este o stare caracterizată prin mărirea prostatei. De multe ori duce la alte simptome și boli, cum ar fi îngustarea uretrei, urinare frecventă și tulburări de somn incomplete.

Pe de alta parte, insomnia duce la o serie de alte probleme care afecteaza inima, este posibil sa se afișeze si depresia. Pentru aceasta, expertii recomanda cu exceptia medicamentelor, sa consumati si seminte de dovleac. Ele sunt bogate in zinc. Un numar de studii au aratat ca deficienta de zinc la barbati, adesea este ca rezultat a maririi benigne a prostatei.

Tulburari de somn

Insomnia este o problemă gravă, care poate provoca alte boli de sănătate și, prin urmare, nu ar trebui să fie neglijate. Persoanele care suferă de tulburări de somn câștigă mai ușor excesul de greutate, mai multe sunt tensionate și de multe ori suferaăde depresie.

Semințele de dovleac sunt un remediu natural care poate ajuta la reglarea somnului. Consumul lor calmează mintea și corpul, elimină anxietatea. Semințele conțin un aminoacid numit triptofan. Triptofanul este necesar pentru a produce serotonina pentru creier. Datorită lui, se reduce anxietatea și stresul, îmbunătățește starea de spirit. Prin urmare, mâncați în fiecare zi un pumn de semințe de dovleac.

Tulburări asociate cu menopauza
În cazul în care vă aflați la menopauză, au loc și schimbări hormonale bruște. Acest dezechilibru provoacă o serie de afecțiuni, cum ar fi bufeuri, dureri de cap, dureri articulare și depresie. Experții recomandă ca femeile în menopauză să mănânce mai des semințe de dovleac, deoarece astfel se reglează dezechilibrul hormonal.

Pietre la rinichi
Semințele de dovleac sunt un diuretic natural. Pentru a menține rinichii sănătoși și tractul urinar, beți multă apă, dar mâncați și mai multe semințe de dovleac (fără sare). Mai multe studii au arătat că consumul de semințe previne formarea de pietre la rinichi.

Ele sunt, de asemenea, eficiente în controlul hipertensiunii, artritei și infecțiilor parazitare. Ajută la protejarea sistemului cardiovascular și a ficatului.

Comentarii