SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Știința explică de ce femeile sunt atrase de narcisiști

8 aprilie, 2015 Autor: Ana Creascov Sursa: elitedaily.com Foto: huffingtonpost.com


Aproape fiecare comedie romantică despre viața de colegiu, implică un student chipeș, sportiv, cu corpul bine modelat, care o curtează pe cea mai frumoasă dintre colegele sale. În același timp, există și un băiat slab, grijuliu, sensibil, care urmărește această relație dintr-o parte și se întreabă ce nu este în regulă la el. Dar, până la sfârșit, loser-ul câștigă inima fetei care i-a stăpânit visurile. Uitați, aceasta se întâmplă doar în filme. Vă explicăm și de ce.

Recent, Carrie Haslam și Tamara Montrose, profesoare la Colegiul Hartpury din Anglia, au efectuat o cercetare în care au analizat căsătoriile, relațiile și narcisismul, în rândul bărbaților. Au fost colectate date de la 146 de subiecți – femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 28 de ani.

Studiul a demonstrat că, în pofida faptului că unele au trecut prin relații în care el se iubea mai mult pe sine decât pe ea, totuși ele nu și-au învățat lecția și au continuat vânătoarea de narcisiști.

Mai mult decât atât, multe dintre femeile care își doreau un mariaj fericit aveau schițată, în mintea lor, anume acest gen de bărbați. Altfel spus, femeile sunt atrase de cei caracterul cărora este în totală opoziție cu al lor.

Aparent, această atracție are de a face cu încrederea în sine a „domnilor” respectivi. Deși, ei tot au momente când dau dovadă de slăbiciune sau lașitate.

Bărbații narcisiști au probabilitate mai mare de a trișa, de a se gândi mai întâi la ei și mai apoi la persoana de alături. Așa că, uneori e bine să nu vă ascultați ochii și inima, ci creierul!

Comentarii