SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Suntem mai atractivi pentru investitorii străini. Moldova a urcat în topul climatului de afaceri

2 noiembrie, 2017 Autor: Ecaterina Beschier Sursa: deschide.md Foto: deschide.md

ECONOMIER. Moldova a urcat 21 de poziții în clasamentul internațional „Doing Business”, un top care reprezintă cartea de vizită a climatului investițional al fiecărei țări. Clasamentul este alcătuit pe baza monitorizării mediului de afaceri, efectuată de Banca Mondială.

Aflată pe locul 44 în ierarhia precedentă, Republica Moldova a reușit un salt până pe locul 23, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Secretariatului Consiliului Economic pe lângă prim-ministrul Republicii Moldova, la elaborarea clasamentului a fost luată în calcul reforma privind excluderea Casei Naționale de Asigurări Sociale din procesul de înregistrare a întreprinderilor.

Un alt punct important îl reprezintă  reforma în domeniul construcțiilor. Până la această reformă, antreprenorii așteptau 276 de zile pentru a obține actele necesare pentru începerea și darea în exploatare a construcției.

În calcul va fi luată și raportarea unificată pentru agenții economici, modificările legislative privind birourile istoriilor de credit, aprobarea tacită pentru acte permisive și sancționarea funcționarilor publici pentru încălcarea prevederilor reformei privind emiterea actelor permisive.

Implementarea reformei va fi monitorizată de către reprezentanții „Doing Business”, iar rezultatele vor conta pentru alcătuirea clasamentului pentru anul 2019

O clasare cât mai bună a Republicii Moldova în topul „Doing Business” sporește interesul investitorilor străini pentru piața moldovenească

Comentarii