SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Surâsul Mona Lisei, pictat peste portretul unei alte femei

9 decembrie, 2015 Autor: Lucia Cujbă Sursa: evz.ro Foto: dailymail.co.uk


Un savant francez susţine că sub faimosul portret al Mona Lisei se ascunde o altă lucrare. Pascal Cotte spune că a petrecut zece ani analizând celebra pictură a lui Leonardo da Vinci cu ajutorul unei tehnologii bazate pe reflexia luminii.

Cotte spune că tehologia pe care a folosit-o i-a permis să distingă un portret misterios sub celebra pictură a renascentistului italian. Pare a fi vorba despre portretul unei persoane cu privirea uşor îndreptată într-o parte. Reprezentanţii Muzeului Louvre au refuzat să comenteze afirmaţiile savantului francez pe motiv că investigaţiile acestuia „nu sunt parte a unei cercetări ştiinţifice” autorizate.

 

Cotte susţine că a reuşit să reconstituite portretul de sub Mona Lisa, iar rezultatul a fost imaginea unei femei ce pare să aibă foarte puţine lucruri în comun cu posesoarea enigmaticului zâmbet care îi intrigă pe iubitorii artei de peste 500 de ani. „M-am trezit în faţa acestui portret care este total diferit de cel al Mona Lisei pe care o ştim cu toţii. Pur şi simplu nu este vorba de una şi aceeaşi femeie”, a declarat Pascal Cotte.

Comentarii