SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

SUV-urile și mașinile electrice, vedetele salonului auto de la Geneva – (VIDEO)

7 martie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: digi24.ro Foto: sctapp.tk

AUTOBrandurile premium se orientează spre modelele electrice, iar producători de volum mizează pe SUV-uri în acest an la Salonul auto de la Geneva.

Industria caută să fie cât mai prietenoasă cu mediul, dar să răspundă la tendinţele pieţei. Aparent, în Europa, motoarele diesel par sortite pieirii din cauza regulilor dure antipoluare şi a scandalurilor în care au fost implicate, dar există producători auto care se încăpăţânează să creadă contrariul şi cred că, de fapt, diesel-ul se reinventează. Şi, în tot acest context, mai planează şi temerile legate de eventuale lovituri pe care le-ar putea primi industria auto din cauza războiului comercial declanşat de peste ocean de Donald Trump.

Modern, plin de tehnologie şi non-poluant – sunt conceptele care definesc Salonul auto de la Geneva de anul acesta. Britanicii de la Jaguar au venit cu un SUV 100% electric – modelul Jaguar I-Pace – despre care spun că este primul model de acest fel menit să rivalizeze cu Tesla. Cei de la Jaguar spun că are o autonomie de 480 de kilometri. Moda maşinilor 100% electrice a prins şi în curtea producătorului britanic de maşini sport de lux, Aston Martin – care prezintă la Geneva conceptul Lagonda.

Randall J. Miller, consultant EY industria auto: Sunt încântat de acest show din mai multe privinţe. Îmi place tematica luxoasă prezentată, e minunat să vezi atâtea SUV-uri, dar, în acelaşi timp, se observă şi tendinţa de electrificare, se mizează pe acest sector.

Comentarii