SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Tânărul care a renunțat la finanțe, pentru a plimba câini

27 martie, 2015 Autor: Diana Guja


”Dacă banii nu ar avea nicio importanță, ce ai fi ales să faci în viață? Care e pasiunea ta?”, o întrebare simplă, pe care și-a pus-o Matt Hein, un tânăr britanic, care, după 5 ani de muncă în domeniul finanțelor, și-a dat demisia și s-a dedicat unei noi cariere... cea de plimbător de câini.

 

”Portretul unui plimbător de câini” este un scurtmetraj documentar, personajul căruia este tânărul care a decis să renunțe la cariera sa corporatistă pentru a plimba câini.

”În Londra, dacă vrei să ai un loc în trenul care te duce zilnic la lucru, trebuie să te trezești înainte de ora șase. Când lucrezi în finanțe, cel mai important este să vii la lucru înaintea șefului și să pleci după el, creând, astfel, iluzia că muncești din greu. Este, de fapt, o competiție printre cei care pot sta mai mult la birou, irosindu-și viața.”

Azi Matt Hein locuiește la Oslo și plimbă câinii orășenilor prin pădurile norvegiene. El se scoală în fiecare dimineață, de luni până vineri, își strânge ”clienții” în camioneta sa albă și iese din oraș, pentru a descoperi natura norvegiană și a-și trăi cea mai frumoasă carieră la care a putut visa vreodată.

PORTRAIT OF A DOGWALKER from Fredrik Harper on Vimeo.

Comentarii