SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Târg african de haine cu mult soare

30 noiembrie, 2014 Autor: Elena Putregai


Culori, stofe, accesorii, lectură și multe conversații însoțite de o cafea plină de sentimentalism - astfel s-ar descrie evenimentul creat de Rusanda Cojocaru și prietenii săi, scopul cărora a fost să organizeze un târg cu mult soare într-un local din capitală. Motto-ul, care i-a călăuzit pe tot parcursul evenimentului, a fost „The sun is inside you!”.

 

Rusanda Cojocaru, cunoscută în calitate de creatoare a liniei de genți Bookletta, a venit la Chișinău să-și prezinte prima colecție de haine realizate din stofe africane. „Am descoperit Africa cu aproximativ 6 ani în urmă, atunci când mă duceam în vizită la mama mea, care lucra în Niger și pentru că acolo brandul Bookletta nu ar fi avut succes, mi-a venit ideea să creez o colecție vestimentară. Stofele sunt aduse din țările Benin, Niger, Burkina faso, Togo, Senegal, Cap Verde şi Tanzania. ”, relatează Rusanda pentru Promotime.

Rusanda a venit însoțită de câțiva prieteni, care, la rândul lor, au ținut neapărat să le facă cunoștință chișinăuienilor cu propriile creații.

Ianula Gioga este autoare unei cărţi de poezii “Citeşte. Păstrează. Şopteşte”, pe care le-a scris de când era adolescentă și până în prezent. „Îi mulțumesc Rusandei pentru că m-a ajutat să promovez volumul în cauză și sper că iubitorii de poezie de la Chișinău îl vor aprecia.” spune Ianula.

Fashionista moldoveancă, Olga Stepanenco, prezentă și ea la târg, și-a procurat unele accesorii ale brandului Vika Tonu Design „Am văzut evenimentul Rusandei creat pe Facebook și postarea unei bloggerițe din Moldova despre linia de accesorii și am decis să vin să-mi cumpăr neapărat și eu ceva.”, mărturisește Olga.

Vika Tonu este designerul din Moldova stabilit la București care crează bijuterii originale confecționate din materiale naturale ca argint, lemn, piele sau pietre. „Ideea este ca bijuteria să nu fie simțită și să nu deranjeze, să nu atragă nici prea multă atenția, însă să fie detaliu care reușește să completeze ținuta și să te reprezinte ca personalitate.” spune Vika.

Direct de la Paris a fost lansată și la Chișinău linia de portmonee „Wallethouse Paris”. „Conceptul a presupus crearea unui portmoneu care să dispună de câteva compartimente unde pot fi păstrați nu doar bani, dar și multe cărți de vizite”., spune Dimitriy Terytse, reprezentantul ”Wallethouse Paris”.

Rusanda Cojocaru promite că, în curând, va fi inițiatoare și a altor evenimente. În vara anului 2015 este așteptată cu o colecție cu mult mai colorată pentru sezonul estival destinat fashionistelor întrăznețe.

Comentarii