SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Tatiana Melnic te îndeamnă să vizitezi HALKIDIKI – (FOTO)

18 iulie, 2016 Autor: Daniela Babici


Una dintre destinațiile elene preferate de moldoveni este, fără nici un dubiu, peninsula Halkidiki. Popularitatea acestei destinații din Grecia se datorează tarifelor prietenoase și frumuseții paradisiace a plajelor găzduite de cele trei brațe renumite ale peninsulei. Soția prezentatorului Anatolie Melnic, Tatiana, care stârnește gelozia oricărei femei datorită siluetei de invidiat, a mers anume acolo în vacanța de familie și ne dezvăluie secretele pe care le-a cunoscut.

Ce ne poți spune despre destinația aleasă?

Sunt foarte multe de povestit despre feerica peninsulă Halkidiki. Peisaje ce vă vor tăia răsuflarea, plaje minunate, ce sunt adesea înconjurate de coaste stâncoase. Este o combinație absolut magică între nuanțele turcoaz ale Mării Egee și nisipul fin, pensiuni cochete, albul impecabil ale caselor tradiționale grecești.

Ce bucate și băuturi tradiționale ai gustat acolo? Care ți-au plăcut în mod special?

Îmi place să încerc mâncărurile tradiționale peste tot unde merg. Preparatul specific pe care îl găsești în orice tavernă sau fast-food este „gyros” sau „gyros pita”. Este un sandwich din carne friptă de pui sau de porc, cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, felii subțiri de roșii și sos de tzatziki. Un alt preparat foarte cunoscut din bucătăria tradițională grecească este reprezentat de dolmadakia. Acestea sunt niște sărmăluțe din foi de vită, umplute cu orez, multe condimente și carne de vițel. În mod special, mi-a plăcut celebra mâncare – salata grecească. Bucăți generoase de castraveți și roșii, exact ca acelea pe care le găsești vara în grădina bunicii, măsline de la mama lor, cel mai bun ulei de măsline, o bucată de brânză feta și un praf de condimente mediteraneene.

De ce ai ales anume această destinație?

De ce Grecia? Pentru culoarea mării, pentru plaje neatinse și insule virgine, pentru excursii și pentru bucatele mediteraneene absolut delicioase.

Ce poți să ne spui referitor la prețuri (la cazare, restaurante, haine, alte forme de agrement)?

La restaurant, achiți între 5 și 7 euro pentru majoritatea aperitivelor. Shaorma grecească sau Gyros costă 3 euro. Peștele și fructele de mare – între 9 și 12 euro. Sortimente de vin și bere pot fi achiziționate la 2,5 – 5 euro. Referitor la desert: poți avea surpriză plăcută ca după masă, să primești ceva gratuit din partea casei, asta însemnând câteva cubulețe de pene galben, baclava ori înghețată.

„Waterland”: intrarea costă 8,5 euro pentru copii și 11 euro pentru adulți.

Peștera Petralona și muzeul: copiii sub 6 ani beneficiază de intrare gratuită, adulții trebuie să achite o taxă de 7 euro, iar studenții – 4 euro.

Ce zone ne recomanzi să vizităm, în mod special?

Peștera Petralona sau Peștera Pietrelor Roșii – locul în care a fost găsit craniul celui mai vechi exemplar de Homo Sapiens de pe continentul european. Este cam la 300 de metri peste nivelul mării și are lungimea de 2 km. Peștera este foarte frumoasă, cu o mulțime de stalactite și stalagmite, firicele de apă, diferite săli cu nume ciudate. Stațiunea Vourvourou (Karidi Beach) – un golf minunat, apă extraordinar de limpede și marele avantaj este pentru cei care au copii mici, fiindcă apa e puțin adâncă și la câteva sute de metri în larg, nu se ridică de 1 sau 1,5 m. Pot fi admirate panorame ale Muntelui Athos.
AquaPark „Waterland” (Thessaloniki) – oaza de distracție și relaxare. Piscine cu valuri sau cu hidromasaj, diverse mărimi de tobogane cu apă și locuri de joacă pentru copii.
Karidi Beach – plaja azurie din Vourvourou.
Călătorie pe Muntele Athos: locul unde nu are voie să intre nici o ființă de gen feminin – femeie sau animal. Accesul este permis doar bărbaților.

Ce ar putea să învețe sau să împrumute moldovenii de acolo?

Fiecare țară are specificul său, indiferent dacă e vorba de arhitectură sau mâncare, turism sau transport. Fiecare țară aduce cu sine o istorie.

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

Comentarii