SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

„Te Iubesc, Ion și Doina”: Studenții de la USM îi vor omagia pe regretații Ion și Doina Aldea-Teodorovici

29 octombrie, 2015 Autor: ADMIN


La 30 octombrie, studenții de la Universitatea de Stat din Moldova îi vor omagia pe regretații Ion și Doina Aldea-Teodorovici, la 23 de ani de la trecerea în neființă. Astfel, aceștia vor împărți panglica tricoloră, vor sonoriza piesele regretatului cuplu, de asemenea va fi proiectat filmul „Te Iubesc, Ion și Doina”, în regia Leontinei Vatamanu. Comemorarea celor două inimi gemene va avea loc la ora 13.00, în holul blocului central al USM.

Evenimentul va fi organizat de Asociația Obștească „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP).

„Omagiul va fi organizat pentru a putea îmbrățișa faptele eroice și demne ale celor doi interpreți legendari, care împreună au luptat pentru reunirea Republicii Moldova cu România și au optat pentru revenirea la limba română și grafia latină. Soții Ion și Doina Aldea-Teodorovici sunt primii care au cântat despre limba română și despre Eminescu în anii 90’”, afirmă organizatorii evenimentului.

 

Dimineața, de la orele 09.30, în blocurile de studii USM va cânta muzica interpreților, iar în pauze voluntarii ODIP vor împărți panglică tricolor și pliante informative pentru a informa studenții și cadrele didactice cu privire la semnificația celor două inimi gemene în istoria poporului roman.

Evenimentul va culmina cu proiecția filmului „Te Iubesc, Ion și Doina”, în regia Leontinei Vatamanu, la ora 13:30 în Sala Senatului din USM (blocul central, etajul al II-lea).  La eveniment va fi prezent și regizorul filmului, care le va vorbi spectatorilor despre realizarea filmului și însemnătatea lui pe plan profesional și emoțional.

Intrarea la eveniment este liberă.  Mai târziu, după ce va fi ecranizat filmul, toți cei prezenți vor fi așteptați  la o masă caldă și prietenoasă, unde vor participa studenți, cadre didactice și oameni de cultură ai spațiului românesc.

Comentarii