SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Tehnici de makeup pentru începători

3 martie, 2016 Autor: Nicoletta Marcu Sursa: oanacuzino.ro
cosmetics-259181_960_720

DIVERSEMachiajul, pentru cineva care abia îl descoperă, poate fi o mare provocare. De cele mai multe ori, așa cum mi s-a întâmplat și mie, dai iama în produsele de makeup ale mamei sau, în cel mai fericit caz, în trusa prietenei cele mai bune, care este ceva mai experimentată dacât debutanta de tine.

Daca ai noroc să dai peste produsele de makeup universal-valabile atunci ești salvată, iar drumul către un look decent este foarte scurt.

Iată ordinea aplicării:

Fondul de ten este cel mai pretențios. De ce? Dacă nu este în nuanța tenului tău, fața ta va arăta precum o mască. Dacă ai cel mai mic dubiu că nu se încadrează ca nuanță și intensitate, atunci alege doar anticearcănul. Trebuie să acorzi atentie și la aspectul final al tenului astfel fondul de ten să fie frumos aplicat/întins pe față și fără demarcații (insistă la rădăcina părului și sub mandibulă).

Anticearcănul
trebuie să camufleze cu succes cearcănele și micile imperfecțiuni ale tenului fără să ilumineze prea tare zona de sub ochi sau să încarce prin textura neadecvată față de nevoia tenului. Cel mai simplu de aplicat este cel în textura fluidă.

Pudra pentru matifiere și fixare trebuie să fie pulbere și în nuanță translucidă. Dacă respectă acești parametri atunci doar matifiază fără să influențeze cromatic nuanța tenului. Pentru o dozare controlată aplicați pudra cu ajutorul unei pensule mari.

Fardul de sprâncene este mai indicat în comparație cu creionul deoarece efectul este unul mai natural, iar în lipsa unei mâini sigure se impune un astfel de efect. Nuanța fardului trebuie să fie în tonuri de grej, cât mai aproape de nuanța părului.

Fardurile de pleoape cele mai comune sunt taupe, grej, bej, maro, tonuri de ciocolatiu sau gri. Aplicați aceste nuanțe cu ajutorul unei pensule de blending pentru a obține un smokey eyes în tonuri naturale. Încercați să nu depășiți pliul pleoapelor și să rămâneți doar pe pleoapele mobile.

Creionul contur de ochi maro sau negru este ideal pentru definirea conturului ochilor. Dacă traseazi prea precis conturul și nu aveți o mână sigură atunci aplicați-l cu ajutorul unei pensule de contur pentru un efect de smokey. Sau mai puteți sa obțineți același efect prin trasarea conturului și foarte delicat difuzați cu ajutorul unui bețisor cu vată.

Mascara trebuie aplicat în special la rădăcina genelor pentru un efect de volum. Mișcarea de aplicare este în zig-zag. Dacă genele au fost încărcate prea mult atunci pot fi pieptănate pentru îndepărtarea surplusului.

Blush-ul în nuanțe de piersică este cel mai popular și se potrivește în general la toată lumea. Cel mai simplu de aplicat este să zâmbiți în oglindă și să-l aplicați pe proeminența pomeților.

Rujul trebuie să fie în tonuri naturale, mai ales că ne referim la un machiaj de zi. Varianta cea mai ușoară de aplicare este cu ajutorul batonului de ruj direct pe buze. Aveți grijă că dacă rujul nu vă aparține această metodă nu este igienică. Mai puteți aplica rujul cu ajutorul pensulei ca alternativă, însă presupune un pic de exercițiu.

Nu trebuie să vă speriați de stângăciile rezultate, mai ales că oricând puteți sterge și lua de la capăt. Important este să exersați cât mai mult în condiții de lumină naturală și ideal cu nuanțele potrivite pigmentului tenului.

Autor: Dana Argesan, make-up artist

Comentarii