SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Tendințe inspirate din moda străzii

22 octombrie, 2015 Autor: Dan Maxim


Fiecare ținută are propria ei poveste. Modul în care te îmbraci dimineața spune mai multe despre tine decât credeai. Dacă în urmă cu câţiva ani, moldovencele mai aveau de învăţat la capitolul modă, astăzi femeile noastre știu cum să-și pună-n evidență senzualitatea în ceea ce privește vestimentația.

În sezonul de toamnă, domnişoarele îndrăznesc și știu cum să îmbrace ţinute provocatoare. Dacă dai o tură prin Chişinău, observi, mai nou, abordarea unui stil casual, față de anii trecuți. Explicația ar putea fi destul de simplă. Tinerii noștri călătoresc mai des, sunt mai deschiși către noile tendințe, învață și prind repede. Toate astea se observă din ce în ce mai vertiginos pe străzile Capitalei: paltonul, cardiganul, blugii, rochiile din piele, cămășile clasice, bluze lejere, pantofii Oxford, „batista furată” din cufărul bunicii și mai nou pălării în stilul anilor ’80.

 

Fetele pun accentul şi pe culorile protagoniste ale sezonului de toamnă cum ar fi negru, bej, bordo sau maro. Piesele vintage și stilul minimalist cu accente contemporane se observă și ele pe alocuri. Adoptarea acestui stil în moda ultimilor ani demonstrează că o haină nu trebuie să fie firmată ca să arate bine.

 

Un lucru nou iese în evidență și pe acela vrem să-l subliniem. Domnișoarele din Capitală se îmbracă astăzi mai simplu, cu bun gust, fără culori țipătoare, sclipici, combinații bizare, piese supraîncărcate sau imprimeuri excesive. Toate acestea creează o nouă adoptare în materie de „cum ne îmbrăcăm în oraș”.

 

Deci, da! Schimbarea se vede și se vede bine, iar asta ne place.

Iar ca să tragem o linie și o concluzie, pentru toate fetele care nu și-au descoperit încă propriul stil sau nu știu cum să-și formeze un gust, venim cu simple sfaturi:

– alege în primul rând accesorii de calitate și nuanțe discrete

– apoi, combină-le și construiește-ți propria ta noțiune de elegant

– toate astea nu-nseamnă însă nimic dacă nu le însoțești cu manierele și comportamentul potrivit

– și nu în ultimul rând, învață să apreciezi, să înțelegi și să folosești simplitatea în avantajul tău!

Comentarii