SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Tendințe pantofi primăvară/vară 2015. Eleganță și extravaganță

5 februarie, 2015 Autor: Silvia Petrov Foto: Thefashionspot.com


De la modele șic la cele extravagante. Cu pene, paiete, mărgele, elemente din dantelă, piese transparente și piele de reptilă. Acestea sunt elementele care predomină la modelele de pantofi pentru sezonul cald din acest an.

În primăvara și vara asta suntem îndrăznețe, în materie de încălțăminte. Designerii au combinat perfect culorile atât a pantofilor, cât și a sandalelor, fie pe talpă, platformă sau cu toc. Astfel, Christian Siriano ne propune sandale în nuanțe monocrome, dar și în nuanțe cum ar fi: roșu, negru și auriu.  Dacă vrem să avem o apariție nonconformistă și în același timp să păstrăm eleganța, Custo Barcelona ne sugerează pantofii cu texturi mozaic. Dolce & Gabbana ne întoarce în timp cu modelele pe pantofi de epocă. Iar Fausto Puglisi, Lie Sang Bong, Louis Vuitton și Rick Owens ne farmecă cu pantofii de inspirație retro.

 

 

 

Pantofii cu platformă sunt demni de remarcat în această primăvară. Cele mai bune exemple pot fi modelele semnate de Roberto Cavalli, Sportmax care vine cu sandale de alb lăptos, Thakoon și Dries Van Noten au pus accent pe confort și eleganță. De neomis sunt și modelele cu inspirație boho de la Michael Kors, precum și pantofii cu platformă de la Creatures of the Wind.

 

Dacă ești îndrăzneață, modelele de pantofi din piele de reptilă sunt alegerea perfectă. Poți opta pentru sandalele cu toc înalt cu imprimeu leopard de la Nina Ricci, platformele din piele de șarpe, portocalii, semnate de Roberto Cavalli și Proenza Schouler.

 

 

Pentru un plus de confort, poți purta balerini clasici din piele de crocodil de la Ralph Lauren, Gucci și Dolce&Gabbana.

 

 

Pentru un aspect șic și ușor extravagant, designerii par să sugereze o formulă complet diferită. Pantofii cu pene, la propriu.

Cele mai bune exemple ale acestei tendințe ușor extravagante pot fi elemente de pene Etro pentru sandalele cu toc înalt cu o curea pe gleznă, curele cu pene albastre de la Oscar de la Renta, pline de farmec, și pene cochete de la Dries Van Noten care furnizează o notă glam întregii colecții.

 

 

O altă tendință pentru sezonul cald din acest an sunt texturile strălucitoare. Și aici te poți alinta. Asta pentru că, designerii ne propun o gamă largă de modele de sandale elegante și strălucitoare.

Astfel, Emporio Armani ne propun sandale în nuanțe de negru și albastru, Cavalli, sandalele aurii până la gleznă, Saint Laurent ne propun sandalele strălucitoare și elegante în diverse nuanțe, iar Tia Cibani, sandale aurii cu platformă.

 

 

Comentarii