SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Terci de hrişcă cu viermi, servit la o gradiniță din Capitală

14 noiembrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: prime.md Foto: prime.md

SOCIALTerci de hrişcă cu viermi. Asta ar fi primit astăzi la micul dejun micuţii care frecventează o grădiniţă din sectorul Buiucani al Capitalei. Părinţii acuză administraţia instituţiei de faptul că foloseşte deseori produse alimentare necalitative. Ei au alertat şi autorităţile care au verificat produsele alimentare.

Reprezentanţii Direcţiei Educaţiei din sectorul Buiucani au confirmat că în ambalaje cu terci au fost depistate insecte.

Părinţii spun că nu este pentru prima dată când depistează produse alterate servite copiilor.

Administraţia grădiniţei neagă că în terci ar fi fost depistaţi viermi.

„S-au depistat nişte impurităţi, nu viermi, s-au adus la cunoştinţă Direcţiei de sector, Direcţiei Generale, Centrului de Sănătate Publică, evident şi Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor. S-a făcut un control, vinovaţii vor fi pedepsiţi”, a spus directorul interimar al grădiniţei Mariana Sclifos.

Şefa Centrului municipal de Sănătate Publică, Luminiţa Suveică susţine că a aflat din presă despre aceasta problemă.

„Probabil că totuşi pedeapsa nu este atât de dură, fiindcă amenda cea administrativă care este de 200 de lei, nici nu-i pune să se gândească”, a zis şefa Centrului de Sănătate Publică Chişinău, Luminiţa Suveică.

La rândul său, reprezentantul companiei care a livrat hrişca neagă că produsul lor ar avea insecte.

Direcţia Educaţie din sectorul Buiucani al Capitalei s-a autosesizat.

„În proba de la blocul alimentar nu am depistat careva impurităţi sau insecte în produs preparat, am constatat că însăşi hrişcă conţine anumite insecte mici, acest produs era însoţit de certificatele corespunzătoare, am solicitat în regim de urgenţă ca întreg lotul de produsul dat să fie redicat”, a spus şefa Direcţiei Educaţie a sectorului Buiucani, Veronica Solomițchi.

Responsabilii din cadrul grădiniţei riscă să fie sancţionaţi. Toamna trecută Capitala a fost zguduită de un scandal după ce a ieşit la iveală că micuţii din grădiniţe sunt hrăniţi cu produse alterate.

Comentarii