SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

„Toate drumurile duc la Roma”! Descoperim orașul împreună cu Irina Calancea – (FOTO)

22 februarie, 2016 Autor: Nicoletta Marcu Foto: arhivă personală
12751964_1145003658857598_1784602111_o


Aflându-se la Rome Fashion Week, Irina Calancea, creatoarea brandului de încălțăminte Irka Shoes, a decis să-și mai delecteze sufletul cu elementele arihtecturale romane, dar și cu locurile impregnate cu trecutul istoric. Am reușit să discutăm cu Irina despre bucatele tradiționale italienești, despre bugetul necesar pentru o vacanță în inima Italiei, despre destinațiile pe care trebuie să le vizitezi odată ajuns aici, dar și despre ce ar putea învăța moldovenii de la italieni.

Descrierea locului vizitat. Mă bucur nespus când am ocazia să îmbin utilul cu plăcutul. Participarea la Rome Fashion Week a fost nu doar o provocare profesională, dar și un moment de respiro de la agitația zilelor de lucru în atelier. Roma este fascinantă și, deși nu este prima vizită, de fiecare dată mă bucur de noi locuri, de aerul nou într-un mediu cu importanță istorică. Îmi place să savurez o cafea bună italienească admirând Colosseumul și să mă plimb pe străduțele care au un farmec aparte și pe care le-am redescoperit cu drag. Se spune că toate drumurile duc la Roma și sunt fericită că am avut ocazia să ajung în acest frumos oraș și în contextul unei călătorii de business.

 

Bucate specifice. Bucătăria italiană este recunoscută pentru pizza și paste, însă eu prefer fructe de mare sau o salată Caesar, care este ceva mai ușoară decât felurile de mâncare bazate pe făinoase. Bucătarii italieni sunt foarte pricepuți când vine vorba de prepararea fructelor de mare și recunosc, mi-am răsfățat papilele gustative cu creveți și calamar.

Prețuri. Cred că Roma este o destinație ideală din multe puncte de vedere: are obiective turistice de seamă, este un oraș istoric important, iar prețurile sunt rezonabile. Începând cu o noapte de cazare care variază între 50 și 100 de Euro la un hotel mediu, continuând cu vizita la Colosseum, mai puțin de 15 Euro și luând în calcul o masă care se încadrează chiar și în 15 euro/persoană, consider că Roma este un oraș accesibil pentru moldovenii doritori de a merge în vacanță.

12751964_1145003658857598_1784602111_o

Recomandări de vizită. Mi-a plăcut Hotelul Capannelle, unde s-a desfășurat Rome Fashion Week, deci îl recomand cu drag. Eu și sora mea ne-am simțit bine aici și ne-ar face plăcere să revenim cu alte ocazii. Pe lângă obiectivele turistice renumite, eu recomand plimbarea la pas prin Roma. De ce? Ai ocazia să descoperi străduțe minunate, cu mici buticuri cu felurite dulciuri, cu obiecte de artizanat și mici ateliere de handmade care găzduiesc pantofi frumoși și poșete chic. Fiecare statuie sau bisericuță, care nu figurează pe hartă, sau la care nu fac poze turiștii, este un prilej de analiză a detaliilor de design.

Ce ar putea să învețe moldovenii sau să împrumute din locul vizitat? Moldovenii nu sunt cu nimic mai prejos italienilor, deci cel mult cred că ar putea să mai „fure” din specificul bucătăriei italiene. Personal, le recomand să colecționeze atunci când merg la Roma, să colecționeze amintiri și zâmbete, de ce nu, surprinse în fotografii.

Comentarii