SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Top 10 bijuterii din filmele celebre

7 aprilie, 2015 Autor: Cristina Movilă


”Diamantele sunt cele mai bune prietene ale femeilor”. Cel puțin așa ne arată câteva filme care au făcut istorie, în care bijuteriile purtate de actrițe au devenit tot atât de celebre.

 

Breakfast at Tiffany’s  (Micul dejun la Tiffany)

Imaginea lui Audrey Hepburn în această peliculă este nemuritoare, iar la aceasta a contribuit enorm șiragul de perle, colierul cu diamante și tiara pe care o poartă actrița. Iar celebrei case de bijuterii nu i-a stricat deloc publicitatea apărută de pe urma lansării filmului.

Titanic

Imensul diamant albastru numit ”The Heart of the Ocean” a fost una dintre piesele-cheie în promovarea filmului lui James Cameron din 1997. Bijuteria, cumpărată de logodnicul lui Rose Dukater, a avut drept inspirație diamantul ”Hope”, o piesa de 45,52 de carate care astăzi poate fi văzut în Muzeul Smithsonian din Washington D.C.

 

Diana

Casa elvețiană Chopard a contribuit la costumele lui Naomi Watts din controversatul film ”Diana”. Chopard a împrumutat o serie de bijuterii inspirate din cele purtate de Prințesa de Wales, despre care se știe că era o fană a casei. Cerceii și inelul cu safire, colierul uriaș cu diamante fac parte din colecția Coroanei Britanice. Celebrul inel de safir îi aparține în prezent Ducesei de Cambridge. Acesta i-a fost oferit de către prințul William cu ocazia logodnei.

 

The Other Boleyn Girl (Cealaltă Moștenitoare Bolein)

Colierul ”B” cu perle purtat de Natalie Portman în ”The Other Boleyn Girl” a fost o replică fidelă al celebrului colier pe care Ann Boleyn l-a purtat pe parcursul vieții și care este prezent în toate portretele ei.

 

Moulin Rouge

Bijutierul Stefano Canturi din Sydney este cel care a creat spectaculosul colier pe care îl poartă Nicole Kidman în producția lui Baz Luhrmann din 2001. Valoarea de astăzi a bijuteriei este estimată la 3 milioane de dolari. În film, însă, a fost folosită o dublură echipată cu o încheietoare magnetică, pentru a putea fi ușor smulsă pe parcursul dublelor.

 

Grace of Monaco (Grace de la Monaco)

Cartier era casa preferată a actriței Grace Kelly, devenită  după căsătoria cu Rainier al III-lea de Monaco,  Prințesă  de Monaco. Casa a replicat cinci dintre piesele Prințesei Grace, care au fost purtate în film de Nicole Kidman. Cei de la Cartier au conceput și inelul de logodnă al prințesei, o tiară cu diamante și broșele de care aceasta era nedespărțită.

Gentlemen Prefer Blondes (Domnii preferă blondele)

O rochie roz, cea mai senzuala femeie din lume și bijuterii extrem de scumpe – imaginea care a reușit să ajungă clișeu. Casa Harry Winston a creat bijuteriile purtate de Marilyn Monroe în ”Gentlemen Prefer Blondes”. Celebrul colier ”The Moon of Baroda”, purtat in film, a fost în proprietatea maharajahului din Baroda timp de 500 de ani, după care a fost purtat de Împărăteasa Maria Tereza a Austriei.

 

Anna Karenina

Actrița  Keira Knightley este imaginea casei Chanel. Tocmai din acest motiv, i-a fost destul de simplu să împrumute diamantele, în valoare de 2 milioane de dolari, pe care le-a purtat pe parcursul filmărilor. Designerul Jaqueline Durran a relatat într-un interviu că actrița personal i-a sunat pe cei de la Chanel pentru a cere permisiunea. Special pentru film a fost lansată colecția ”Chanel Haute Joaillerie”, alcătuită din numeroase bijuterii din diamante, perle, cercei și broșe. Cea mai scumpă care poate fi văzută în celebra ecranizare este o broșă din diamante în valoare de  2,5 milioane de dolari- prinsă de rochia Annei Karenina când era însărcinată.

 

How to Lose a Guy in 10 Days (Cum să scapi de un tip în 10 zile)

Creat de Harry Winston, pandantivul galben de 84 de carate este evaluat la peste 5 milioane de dolari și este cea mai scumpă piesă creată vreodată pentru vreun film. Designerii de costume au fost nevoiți să creeze o rochie specială pentru Kate Hudson, atunci când au văzut bijuteria.

 

The Great Gatsby (Marele Gatsby)

Fascinantele accesorii purtate de Carey Mulligan, Leonardo DiCaprio și Elizabeth Debick au fost realizate de Tiffany&Co. Pentru realizarea acestora, casa a cooperat cu designerul de costume al filmului, Catherine Martin. Mai mult decât atât, tiara ”Savoy” și bijuteriile ”Marguerite” au fost inspirate de arhivele Tiffany’s din anii 1920.

 

Comentarii