SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Top 10 cei mai bine plătiți cântăreți – (FOTO)

15 ianuarie, 2016 Autor: Doina Calcea Sursa: utv.ro


Revista Forbes a realizat topul anual al celor mai bine plătiți 10 muzicieni. Dacă anul trecut prima poziție era ocupată de Dr. Dre, anul acesta, legendarul rapper nu apare nici în primele zece poziții. Forbes a concluzionat că cei mai mulți bani din industria muzicală în 2015 au fost câștigați din evenimentele live, turnee sau concerte.

 10. Rolling Stones – 57,5 de milioane de $

În anul 2015, trupa a avut doar 22 de concerte. Publicul a fost numeros, iar banii au curs gârlă.

09. Lady Gaga – 59 de milioane de $

Pe lângă faptul că a avut 66 de concerte, Gaga a mai primit bani de la Versace și MAC precum și din veniturile propriului parfum Fame.

08. Fleetwood Mac – 59,5 de milioane de $

În 2015 a strâns milioane din turneului „On With The Show”, alcătuit din aproximativ 86 de concerte. De asemenea, prețul unui bilet se ridica atunci la 300 de $.

07. Puff Daddy – 60 de milioane $

Singurul membru al acestei liste care nu câștigă bani din concerte este Puff Daddy. El câstiga din acțiunile rețelei de televiziune Revolt, linia de îmbrăcăminte Sean John, brandul de apă Alkalina Aquahydrate, tequila DeLeon și vodca Ciroc.

06. Justin Timberlake – 63,5 de milioane de $

El câștiga zeci de milioane de dolari încă din perioada în care cânta împreună cu colegii săi din NSync. În 2015, a câstigat din turneul său, care a avut 59 de concerte, dar și din parteneriate cu Bud Light și Sony, precum și din brandul său de tequila, Sauza.

05. The Eagles – 73,5 de milioane de $

Legendara formație rock nu a mai avut un hit de top de ani de zile, însă membrii „Eagles” încă sunt în viață și o duc foarte bine. Cele 57 de concerte din 2015 i-au ajutat pe cei patru să depășească veniturile lui Justin Timberlake sau Lady Gaga.

04. Taylor Swift – 80 de milioane de $

La aproape un an de la lansarea albumului „1989”, care s-a vândut în peste 3,6 milioane de exemplare, Swift continuă să vândă. Turneul ei „1989 World Tour” este unul foarte profitabil. Ea a câștigat peste 4 milioane de dolari pentru fiecare eveniment.

03. Garth Brooks – 90 de milioane de $

Legenda muzicii country din Statele Unite ale Americii și-a relansat cariera în 2015 după o lungă pauză. Brooks a revenit pe scenă cu un turneu în care a câștigat mai bine de un million de dolari pentru fiecare concert în parte.

02. One Direction – 130 de milioane de $

Cu 74 de concerte și venituri cu șapte cifre pentru fiecare eveniment în parte, One Direction ocupă poziția a doua în topul Forbes.

01. Katy Perry – 135 de milioane de $

Cântăreața americană este una dintre cele mai bine plătite celebrități. Ea a câștigat mai bine de două milioane de dolari pentru fiecare oraș în parte, în care a cântat în turneul Prismatic World Tour.

Comentarii