SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Top 10 cele mai dorite automobile a căror producție așa și nu a fost lansată

18 noiembrie, 2014 Autor: Sabina Roibu Sursa: autouro.ru


Una dintre caracteristicile amatorilor de automobile constă în discuțiile intermitente despre tehnica auto, ultimele tendințe și descoperiri. Mai mult decât atât, tema care niciodată nu va seca, este dedicată automobilelor dorite, dar care din păcate nu pot fi achiziționate. Cel mai trist e cazul când aceste  automobile de vis, fiind prezentate la expoziții internaționale și stârnind interesul și dragostea publicului... nu sunt lansate în producție. Motivele financiare, politicile de marketing sau, pur și simplu, lipsa unui interes puternic a producătorilor, au îngropat foarte multe proiecte interesante care ar putea aduce mai multă frumusețe pe străzile orașelor mari.

 

Promotime vă va povesti despre 10 astfel de concepte care au rămas doar vis.

 

Cadillac Ciel pentru o gamă mondială a automobilelor de lux acest ”yacht” nu prea are valoare, însă americanii mereu aveau nevoie de un Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe – propriu, nativ american, frumos, mare, puternic,  confortabil, deloc econom. Lincoln la timpul său n-a reușit să realizeze această idee, însă Cadillac are toate șansele, Ciel fiind într-atât de maiestuos, încât lasă furnici pe coloana vertebrală.

Noul Audi Quattro în decursul a peste zece ani tot face tentative de a reanima modelul de cult a anilor 80 – Audi Quattro. Fiind neînvins la toate etapele raliului mondial, Audi Quattro era sinonimul puterii și indiferenței față de drum sau lipsei acestuia. Odată cu trecerea anilor, ”pisicile de pădure cu gheare ascuțite” au fost domesticite și îmblânzite. Acum nemții de la Audi tot încearcă să trezească instinctele adormite, demonstrând noi concepte a renumitului Audi Quattro, însă fără rezultat.

Noua Lancia Stratos – icoana creației automobiliștilor italieni, uitată și lăsată să se prăfuiască în garajele bătrâneilor, care mai țin minte sunetul motorului clasic cu sute de cai putere și forme desenate manual. Încet, Lancia dispare definitiv ca brand și anume din această cauză înainte de a pleca, trebuie neapărat să trântească ușa cât de tare posibil. Din păcate, concernul italian nu are suficienți bani și dorință pentru un ultim acord, lansând acest automobil fantastic.

Jaguar C-X75 – ar putea fi răspunsul Jaguarului celor de la Mclaren. Englezii trebuie să-și cunoască istoria, căci, cândva modelul precedent XJ220 a purtat demn statutul de supercar, fiind etichetat ca etalonul puterii îmbrăcate în costum clasic englezesc. Să sperăm că totuși că povestea legendei va continua.

Kia GT4 Stinger – Coreenii fiind preocupați de procesul de cotropire a lumii cu autmobile bune și ieftine, au făcut o tentativă de a pătrunde în segmente noi. Cu ajutorul lui Stinger, cei de la Kia ar putea provoca tremurici și panică la mulți producători ai modelelor sport coupe, însă din motive neclare, nu au dus lucrul până la capăt.

Jeep FC – acest ”mastodont” a provocat multe emoții pozitive, strigăte de bucurie și zâmbete la băieții mari, care iubesc să pună la încercare mașinile, nervii și măiestria de a cuceri munți, mormane, dealuri, râuri,  însă, din păcate, mai departe de concept nu a fost făcut nimic. Poate ar fi cazul pentru ceva schimbări, Jeep?

Lotus Espritși iarași englezii care nu au grijă de continuitatea icoanelor automobilistice. Ex – președintele Lotus,  Deny Bahar, a promis demult o nouă generație a modelului Espirit, însă, folosind banii alocați  – nu se știe unde – a fost concediat cu mare rușine. Concedierea din păcate, nu a schimbat situația Espiritul-ului deloc.

Lamborghini Estoque – cei de la Lamborghini de mult timp analizau oportunitățile lansării producerii noilor modele. Întrebarea a fost crucială – startul producerii sedanului de lux, Estoque, sau a unui nou crossover – Urus. Din păcate, ochii șefilor au fost îndreptați spre neproporționalul și straniul crossover. Probabil, a fost alegerea greșită.

Chevrolet Code130R – acest coupe ușor și carismatic ar putea atrage mii de clienți tineri și activi. La început, americanii au demonstrat acest model în culoare roșie, apoi, peste ceva timp, în culoare gri. Ochii publicului au fost larg deschiși, portmoneele cu banii în mâini și zâmbetul pe buze – toți credeau că iată-iată procesul a început, dar.. se pare că Chevrolet doar joacă fițe.

Ford GT90 – chiar și peste 20 de ani, de la debutul său la expoziția internațională de la Detroit din anul 1995, supercarul Ford GT90 apare în jocurile de calculator în categoria ”Cele mai bune concept caruri”. Nu orice model produs în zilele noastre are permisul de a fi plasat în categoria respectivă. Rădăcinile modelului se trag de la renumitul Ford GT40, care în anii 60 concura aprig cu Ferrari, lăsănd amprente pe urmașul GT90. Designul unical, puterea nelimitată și nestăpânită, culoarea albă, toate acestea ar atrage privirile la absolut orice petrecere, dar …

 

Comentarii