SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Top 8 hair styliști ai capitalei

2 decembrie, 2014 Autor: Doina Calcea


Ultimele tendinţe din modă şi toate inovaţiile aduse în domeniul îngrijirii podoabei capilare, fac ca profesia de hair stylist să fie una extrem de complicată, ce necesită ani buni de practică, cursuri şi seminarii de perfecţionare, dar şi o pasiune pentru frumos.

 

Sunt 8 tineri, frumoși, carismatici, iar multe dintre clientele lor se ridică din fotoliul coaforului mai frumoase şi mai fericite decât s-au aşezat.

 

Andrei Cocieru

”Stilist, deoarece îmi place și trăiesc emoțiile de a crea frumos în fiecare zi. Este o profesie care face și surprinde frumusețea. Un profesionist trebuie să posede calitățile unui psiholog, să aibă dorința și inspirația de a descoperi și a cunoaște ceva nou. De a vedea deosebit cu priviri creative.”

 

Oleg Popan

”Îmi plăcea acest lucru încă din copilărie, dar nu am crezut că o sa fac asta, sora mea a fost ceea care a propus să fac niște cursuri, ca să ajungă să progreseze într-o profesie de 10 ani.”

 

Daniel Palamarciuc

 

”Încă din perioada adolescenței atrăgeam atenția la tunsori și la stilul de îmbrăcăminte. Un bun profesionist trebuie să fie comunicabil, răbdător, mulți clienți își doresc un rezultat bun cât mai rapid, dar o muncă calitativă necesită timp. Trebuie să fie ambițios și creativ, să aibă o dorință enormă de a progresa și inventa ceva nou.”

 

Shishkov Aleksandr

”Cred în ceea că fiecare om este născut cu ceva individual. De mic copil mă fascina creația și tot ce era legat de acest cuvânt. Cred în destin și cred că asta îmi era dat. Fiecare meserie cere să fii dedicat, dar nu și obsedat de ceea ce faci.”

 

Adrian Radu

”Îmi place mereu frumosul, de mic îmi plăcea să schimb oamenii, să-i îmbrac și să-i coafez. Calitățile care  trebuie să le posede un profesionist sunt: inteligența, bunul gust și să zâmbească.”

 

Artur Mucerski

 

”Sincer ,nu ştiu de ce, dar una e că nu am ales eu profesia, ea m-a ales pe mine. După liceu trebuia să merg la studii, însă nu eram sigur ce sa aleg – actorie, muzică sau altceva. Tatăl a fost cel care m-a îndrumat spre profesia dată, fapt pentru care-i mulțumesc. Eram sigur că  în viitor o să mă regăsesc în domeniul artei. Un profesionist trebuie să fie sigur pe sine și pe ceea ce propune clienților. Un meșter trebuie să fie informat, plin de creativitate și să respecte individualitatea clientului.”

 

Constantin Cucu

 

”Pot face și alte lucruri, în afară de a fi stylist, dar mi-a plăcut întotdeauna părul, mai ales să am grijă de felul cum arăt, îmi era frică, nu eram sigur dacă e o alegere corectă, atunci am decis să-mi cumpăr instrumente și să-mi tund părinții, fiind sigur că, dacă îmi va reuși fără studii, atunci cu studii cu atât mai mult. Un profesionist trebuie să iubească ceea ce face, să posede abilități ca: răbdare, hărnicie, dorință de a afla cât mai multe, să fie educat și uneori șmecher.”

 

Dumitru Micușa

 

”Am devenit stylist în mare parte datorită tatălui meu, care mi-a sugerat să merg pe urmele lui, când aveam încă 15 ani și absolveam clasa a 9-a, atunci am și găsit colegiul din Sankt-Petersburg, unde am trăit și am însușit meseria de frizer timp de 5 ani. Nu știu ce altă meserie mi-ar da șansa să călătoresc și să trăiesc în plăcere în orice colț al lumii, așa cum o fac acum. Mă mai atrage psihologia și filosofia, dar doar în calitate de hobby. Cred că un profesionist bun trebuie să însușească foarte bine eticheta de intercomunicare corectă cu clienții și, desigur, să aibă o bază tehnică profesională foarte puternică, să poată lucra cu orice tip de păr și să știe cum să prelucreze corect chimic părul, fără a-i dauna.”

 

Comentarii