SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Topul celor mai buni şi mai proști şoferi din lume

21 octombrie, 2015 Autor: Lucia Cujbă Sursa: independent.co.uk Foto: independent.co.uk


Dacă intenționați să mergeți cu mașina personală în Olanda, atunci o puteți face cu încredere. Și asta deoarece acolo nu trebuie să vă feriți de șoferii neglijenți și indisciplinați, pentru că aceștia sunt în minoritate absolută.

Potrivit topului realizat cu ajutorul aplicaţiei pentru condus Waze, fruntaşi în trafic sunt anume olandezii, urmați de cei din Letonia și din SUA. Topul ţărilor cu cei mai buni şoferi este continuat cu ţări precum Suedia, Cehia şi Belgia. Aceștia au cele mai puţine accidente fatale la activ. Surprinzător, primele 10 poziții sunt ocupate de țări europene, cu excepția Statelor Unite.

 

 

 

De cealaltă parte, conducătorii auto din El Salvador sunt dețin întâietatea în ceea ce privește neglijența în trafic.  România ocupă un loc ruşinos în acest top, fiind depășită doar de ţări ca El Salvador, Filipine, Costa Rica, Panama şi Indonezia.
La realizarea topului s-a ținut cont de mai mulţi indici. Este vorba despre frecvenţa nivelului de trafic, severitatea blocajelor rutiere, calitatea drumurilor şi infrastructura. Cei de la Waze au ținut cont și de siguranţa conducătorilor auto bazată pe numărul accidentelor, problemele din cauza vremii, dar şi serviciile de care beneficiază şoferii, mai precis accesul la benzinării şi parcări şi, nu în ultimul rând, indicatori socio-economici precum preţul carburanților.

Comentarii