SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Topul celor mai periculoase ţări pentru femeile care călătoresc

2 martie, 2015 Autor: Laura Grigore Sursa: dailymail.co.uk Foto: ourwaterfuture.com
travel


India, Brazilia, Turcia, Thailanda şi încă vreo câteva ţări exotice intră în topul celor mai periculoase destinaţii turistice pentru femei. Lista completă a ţărilor primejdioase a fost publicată de dailymail.co.uk. Numărul crimelor săvârșite împotriva femeilor în aceste state creşte îngrijorător şi, deşi sunt nişte ţări care au cu ce atrage turistiștii, ele sunt mai puţin prietenoase pentru femei.
  • India. La fiecare 20 de minute, în India o femeie este violată. Acest lucru este confirmat de Biroul Naţional de Înregistrare a Crimelor din India. Un lucru important este că acest lucru se întâmplă nu doar cu turistele venite în această ţară, dar şi cu locuitoarele Indiei.
  • Brazilia. Imaginile cu femeile îmbrăcate sumar de la Carnavalul de la Rio ar putea sugera faptul că în această ţară femeile sunt protejate şi se află pe picior de egalitate cu bărbaţii. Adevărul este însă de altă natură. Potrivit Ministerului Sănătății brazilian, numărul cazurilor de răpiri a crescut cu 157 la sută între 2009 și 2012, iar acest lucru a stimulat cultura machismului în toată ţara. Doi ani în urmă, o turistă americană a fost violată într-un autobuz public, în timp ce prietenul ei încătușat, urmărea neputincios scenele. Autoritățile au încercat să remedieze această situație pentru FIFA World Cup de anul trecut, dar violența asupra femeilor și jafurile turiștilor mai rămâne încă o problemă.
  • Turcia. Cu câteva săptămâni în urmă, în Turcia a fost ucisă studenta de 20 de ani, Ozgecan Aslan. Acest lucru a sporit gradul de neîncredere a turiştilor faţă de această ţară. Crima oribilă a stârnit zeci de proteste. Femeile vor să crească gradul de conştientizare că în această ţară numărul violenţilor făcute impotriva lor este destul de mare. Un subiect încă tabu, în Turcia.
  • Thailanda. Zeci de turişti vizitează anual această ţară. Totuşi, răpirea şi uciderea a doi turişti britanici, David Miller şi Hannah Witheridge, care a fost şi violată, a ridicat Thailanda în topul celor mai periculoase ţări exotice. Potrivit Centrului pentru Informare a Violenţei Domestice thailandeze, violenţa împotriva femeilor este o problemă în creştere.
  • Egipt.  Pachetele turistice la Sharm el-Sheik şi Hurghada au fost o temelie a turismului în Egipt, pentru o perioadă destul de îndelungată. Dar, în urma revoluţiei din 2011, ţara a fost cuprinsă de instabilitate şi de un val de violenţă sexuală împotriva femeilor.
  • Columbia. În ultimii ani, Columbia s-a ”bucurat” de un exod mare de turişti. Chiar dacă în ultimii zece ani siguranţa în această ţară a crescut, violenţa împotriva femeilor mai rămâne o problemă destul de mare.
  • Africa de Sud. Națiunea africană are una dintre cele mai mari rate de viol, agresiune sexuală şi jafuri cu amenințarea cu arma. Mai mult de 66.000 de infracțiuni de natură sexuală au fost raportate în 2012-2013. O rată de 127 de infracțiuni de natură sexuală la 100.000 locuitori.
  • Maroc. Este o destinaţie turistică dorită, dar, în acelaşi timp, destul de periculoasă. Turistele sunt îndemnate să fie îmbrăcate cât mai modest şi să nu să se diferenţieze prea mult de localnice.
  •  Mexic. Chiar dacă anual mii de americani călătoresc în Mexic în siguranţă, acest stat a intrat şi el în topul ţărilor periculoase. Potrivit Ministerului de Externe, violurile şi violenţa împotriva femeilor care călătoresc în transportul public este, de asemenea, o amenințare semnificativă.
  • Kenya.  Este o ţară extrem de atractivă pentru turişti, prin parcurile sălbatice şi safariurile de acolo. Un lucru care nu este totuşi atât de cunoscut pentru vizitatorii acestei ţări – violenţa sporită împotriva femeilor. În 2010, un studiu a arătat că 32% dintre femei sunt violate până a ajunge la maturitate.

 

Comentarii