SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Toyota: Primul bolid de raliu pe… hidrogen

10 noiembrie, 2014 Autor: Sabina Roibu Sursa: news.org


Baieții de la Toyota au pregătit ceva foarte special publicului amator de curse automobilistice.  Japonezii mereu se lăudau la capitolul ”ingeniozitate” și de data aceasta nu au dat-o în bară. Deci, în raliul japonez, pe traseul de la Sinsiro, la etapa de testare, a startat automobilul Toyota FCV (Fuel Cell Vehicle) care diferă de concurenții săi prin faptul că este un sedan cu 4 uși și posedă un motor  de 136 c.p. ce funcționează pe bază de... hidrogen.

Astfel, primul bolid ”ecologic” trebuie să parcurgă în total 200 km (un parcurs cu rezervorul plin constituie, circa, 600 km). Automobilul este vopsit în culoare albă, cu linii albastre și negre. Combinația respectivă a culorilor redă o senzație de o puritate ecologică a automobilului.

Față de un simplu FCV (startul vânzărilor cărora este preconizat pentru aprilie 2015 în Japonia, iar în SUA și Europa – spre vară) modelul pentru raliu se deosebește prin jante mai mari, cu un desen special și bare de protecție proiectate special, acestea fiind mai agresive. De menționat că echipajul FCV-ului va purta numărul ”0” și va avea rolul echipajului de arbitraj.

Intersant e faptul, dacă proiectul respectiv va merge mai departe și va evolua la competițiile internaționale.

 

 

Comentarii