SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Transformaţi casa într-un loc fără pericole

24 mai, 2016 Autor: Daniela Babici

DIVERSESecuritatea copilului este prioritate pentru orice părinte. După cum se știe bine, în casă se produc cele mai multe accidente, iată de ce este bine să modelăm o casă-cetate.

PROMOTIME îți oferă câteva sfaturi pentru a evita accidentele casnice:

 • Încercați să preveniți accidentele. Nu uitați că până la 4-5 ani copilul nu poate fi atent la două lucruri deodată.
 • Fiți atenți la obiectele mobiliere care posedă colțuri ascuțite.
 • Tineţi medicamentele, detergenţii, insecticidele, soda în dulapuri încuiate, în locuri la care bebeluşul nu poate să ajungă.

 

 • Nu păstraţi petrol, detergenţi şi alte otrăvuri în sticle de suc, apă minerală etc. Bebeluşul le poate confunda când îi este sete.
 • Atenţie la uşile care se pot bloca între dumneavoastra şi copil. Panica micuţului şi încercările dumneavoastră de a ajunge la el pot provoca loviri, tăieri, arsuri.
 • Controlaţi bine jucăriile bebeluşului. Bucăţelele care se desprind uşor dintr-o maşinuţă îl pot sufoca. La fel nasturii, boabele de fasole sau porumb, zarurile, pungile, foliile de plastic sau acele.
 • Bebeluşul începe să înţeleagă ce înseamnă “nu e voie” în primele luni de viaţă. Ca să nu se accidenteze, este destul să vă gândiţi la toate acestea. De asemenea este bine ca bebeluşul să mănânce ceea ce este potrivit pentru vârsta lui: laptele mamei până la cel puţin 1 an, iar de la 6 luni până la 2-3 ani alimentele „solide”oferite la început sub formă pasată, apoi – o dată cu apariţia dinţilor – bucăţele mici şi moi de mâncare.
 •  Câteva reguli de a transforma casa într-un loc fără pericole includ:
    Întoarceţi spre perete coada oalei sau a ibricului care fierbe pentru ca bebeluşul să nu o poată atinge.
    Ascundeţi prizele electrice în spatele mobilelor sau mascaţi-le cu capace speciale, greu de scos de către bebeluş.
    Acoperiţi colţurile meselor cu colţare protectoare, rotunjite din material plastic.
     Nu lăsaţi scaune, băncuţe sau lăzi lângă geamul deschis sau alături de balustrada balconului; copilul mic urcat pe astfel de obiecte şi aplecat pe marginea ferestrei , îşi poate pierde uşor echilibrul şi poate cădea.

 

 

Cu toate astea, încercați să nu fiți foarte protecționiști cu picii, permiteți-le să cadă ușor, să se lovească ușor. Tineți minte, pentru copii, aceasta este modalitatea lor de a cunoaște lumea.

Comentarii