SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Tratamente de frumusețe făcute acasă din ceai verde

8 aprilie, 2015 Autor: Cristina Movilă Sursa: xovain.com


Ceaiul verde este delicios, sănătos și ieftin. Potrivit nutriționiștilor, este un antioxidant perfect, iar frunzele acestei băuturi, îndrăgite în toată lumea, pot avea întrebuințări diverse. De exemplu ne pot ajuta să ne menținem prospețimea și luminozitatea tenului.

 

Loțiune pe bază de ceai

Deținătoarele unui ten sensibil, pot opta pentru o simplă infuzie din ceai verde în locul loțiunilor din comerț ce conțin alcool. Regula de bază este ca ceaiul să fie puternic infuzat. Doamnele și domnișoarele care au tenul gras și predispus erupțiilor, pot amesteca puțin suc de lămâie cu infuzia de ceai verde. Pentru o senzație răcoritoare, soluția se păstrează la rece.

Băi de aburi cu ceai

Această metodă este foarte eficientă pentru a curăța tenul de toxine. Tot de ce este nevoie sunt apa și frunzele de ceai verde, iar rețeta este simplă. Punem la fiert un litru de apă și când este pe punctul de a fierbe, adăugăm 3-4 linguri de frunze de ceai verde și lăsăm să se infuzeze la foc mic, pentru câteva minute. Pasul următor este să așezăm vasul pe masă, aplecăm fața deasupra, ne acoperim cu un prosop și încercăm să rezistăm astfel 10 minute (cu mici pauze).

Exfoliant pentru față și corp

Pentru aceasta aveți nevoie doar de zahăr, ceai verde și apă. Etapa următoare este să preparați infuzia de ceai și să o lăsați să se răcească, apoi să amestecați câteva linguri de zahăr cu ceaiul preparat. Este foarte important ca ceaiul să fie rece, pentru a împiedica dizolvarea zahărului. Opțional (în funcție de ten) puteți adăuga ulei de măsline, miere sau apă.

Spray cu ceai

Este perfect pentru zilele caniculare. Tot ce trebuie să faceți este să preparați infuzia de ceai, să o lăsați să se răcească și să o puneți într-un pulverizator. Poate fi folosit pe față sau zona decolteului ori de câte ori simțiți nevoia.

Cubulețe răcoritoare

Cubulețele înghețate de ceai verde ar trebui să se transforme într-un obicei. Metoda de preparare este foarte simplă. Infuzați 2 lingurițe de ceai verde într-o jumătate de de pahar cu apă fierbinte timp de 5 minute, apoi lăsați-o să se răcească. După care o puteți turna în forme și plasa în congelator. Cubulețele pot fi folosite dimineața, pentru revigorarea și împrospătarea tenului. Acest tratament, însă, nu este indicat persoanelor care au pielea sensibilă și ale căror vase de sânge se află aproape de suprafața pielii.

Ceaiul-protecție SPF

Ceaiul verde este și un scut eficient de protecție împotriva razelor dăunătoare ale soarelui. Este suficient doar să ștergem tenul cu infuzie de ceai înainte de aplicarea cremei hidratante. De asemenea, infuzia poate fi utilizată și cazul arsurilor solare, pentru că acționează ca un calmat pentru piele.

Compresele de ceai

Sunt, probabil, cea mai populară metodă de reutilizare a frunzelor de ceai. Iar efectul compreselor este cu adevărat minunat. Este suficient să ținem în frigider pentru 10 minute 2 pliculețe de ceai utilizat și să le aplicăm pe pleoape.

 

Comentarii