SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Tratamente naturiste pentru nodulii la sân

11 iunie, 2015 Autor: Nataşa Bujor Sursa: clicksanatatea.ro


Mastoza fibrochistică (nodulii mamari), afectează femeile din întreaga lume. Cu toate că marea majoritate (aproximativ 85%) a nodulilor mamari sunt benigni, adică sunt de natură necanceroasă, sunt cazuri când se ajunge și la extirparea sânilor. Există metode de tratament care ar trebui să ne bucure, pentru că până la operație, putem opta pentru tretamente mai blânde, cum sunt cele pe bază de zmeură, arin alb, lemnul lui Avram sau de ciuboţica-cucului.

Mastoza fibrochistică apare, cel mai des,  la femeile cu vârsta între 30 şi 50 de ani.

Această boală se poate manifesta prin simptome deranjante, cum sunt pruritul în regiu­nea areolară, durere surdă şi sensibilitate a sânilor, precum şi senzaţia de greutate mamară. Atunci când simpotomele sunt grave și devin greu de suportat, iar chisturile – vizibil mari, medicii recomandă extirparea sânilor.

Despre soluțiile blânde, știu puține femei, iar specialiștii în terapii alternative, susțin că prin acestea se elimină varianta intervenției chirugicale, și, cel mai important, nu este afectată structura sânului.

Tratamentele  care pot  fi urmate în cabinetele de terapii alternative sunt personalizate, de aceea nu există  reţete universale. Însă, principiile terapiei alternative sunt aceleași pentru toate pacientele.

 

Tratemente ayurvedice.

Ayurveda este o știință de vindecare provenită din India, ce are ca scop echilibrul care trebuie să existe între trup, suflet, spirit și lumea înconjurătoare.  Pentru tratarea chisturilor sau a nodulilor, specialiştii folosesc formule ayurvedice complexe (precum kanchanar guggul, bridhihar vati, triphala), dar şi reţete personalizate din plante indiene (kutki, guduci, neem) ori din plante româneşti (năprasnic, coada-şoricelului, traista-ciobanului, ciuboţica-cucului). Prin urmare, femeile care au noduli sau chisturi la sân pot avea beneficii importante şi pot renunţa la tratamentul hormonal prescris şi în urma terapiei cu produse gemoterapice (remedii din mlădiţe de zmeur ori de arin alb).

Remedii cu efect antitumoral.

Terapiile alternative au efect antitumoral, stimulează circulaţia limfei şi procesul de detoxifiere. În acelaşi timp, tratamentul naturist are şi efect depurativ, antioxidant, de stimulare a rezistenţei organismului şi a procesului de regenerare celulară.

Specialiștii în terapii alternative spun că este foarte important ca pe toată perioada tratamentului să se administreze şi protectoare hepatice şi hepatostimulatoare.

Sfaturi utile pentru femeile care au noduli.

Femeile care au noduli trebuie să cunoască faptul că pe lângă tratamentele alternative și remediile naturiste, trebuie să țină cont și de dietă.

Categoriile  de produse care trebuie evitate sunt:  grăsimile, cofeina și derivatele acesteia (băuturile de tip cola, cele energizante), ciocolata, cacao.

Renunțarea la fumat și la consumul de alcool este una dintre cerințele de bază. La fel de importantă este şi reducerea consumului de sare, zahăr şi de proteine animale.

Consumul de fructe este cel mai recomandat. Astfel, este recomandată dieta alcalină (70% fructe și legume din totalul alimentelor), pe lângă asta nu trebuie excluși din alimentație acizii grași nesaturați.

Accentul se pune şi pe hidratarea corectă, în scopul îmbunătăţirii procesului de detoxifiere a organismului.

 

 

 

 

 

Comentarii