SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Trebuie să fie în orice casă! 10 beneficii ale ALOE VERA pentru sănătatea ta

19 martie, 2016 Autor: Nicoletta Marcu Foto: stylecraze.com

SĂNĂTATEDespre aloe vera multă lume spune că este o plantă miraculoasă. Gelul care se obține din frunzele de aloe vera prezintă multiple beneficii pentru sănătate.

1. Detoxifierea corpului

Dacă vrei să-ți detoxifiezi organismul, aloe vera este cel mai natural mijloc prin care poți obține acest lucru. Mineralele din aloe vera îți curăță organismul de substanțele care ajung în el din cauza stresului și poluării.

2. Îmbunătățește digestia

O digestie sănătoasă este cheia absorbției tuturor nutrienților și mineralelor pe care le luăm din mâncare. De asemenea, aloe vera ajută la absorbția corespunzătoare a proteinelor, ajutând la echilibrarea tranzitului intestinal.

3. Distruge celulele canceroase

Gelul din aloe vera îmbunătățește sistemul imunitar și poate distruge celulele canceroase. Cel puțin așa a reieșit dintr-un studiu realizat în 1995, care a demonstrat că aloe vera are proprietăți antitumorale.

4. Reechilibrează nivelul glicemiei

Aloe vera le vine în ajutor diabeticilor. S-a observat că o cură de trei luni cu aloe vera a îmbunătățit nivelul glicemiei și a scăzut colesterolul.

5. Repară colagenul

Aloe vera repară colagenul și contribuie la combaterea efectelor îmbătrânirii. De asemenea, aloe vera grăbește vindecarea rănilor, tăieturilor, arsurilor ușoare sau iritației pielii.

6. Îmbunătățește sănătatea dinților

Dinții și gingiile se vor menține sănătoase datorită proprietăților antibacteriene și antimicrobiene ale aloe vera. Există preparate din aloe vera pură care ajută la eliminarea unor probleme grave precum gingiile sângerânde sau ulcerațiile orale.

7. Sănătate cardiovasculară

Mai multe studii au dovedit faptul că aloe vera aduce beneficii multiple sângelui, ajutând la transportarea oxigenului. Un studiu din anul 2000 a arătat că aloe vera poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare și la reducerea colesterolului, făcând sângele mai subțire.

8. Ajută la slăbit

Pentru că ajută la detoxifierea organismului, aloe vera contribuie și la pierderea în greutate, crescând totodată nivelul de energie al organismului.

9. Reduce durerile articulare

Aloe vera folosită atât intern, cât și extern ajută la reducerea inflamațiilor, contribuind astfel la scăderea în intensitate a durerilor. Evită totodată alimentele care contribuie la producerea inflamațiilor: carne roșie, dulciuri, prăjeli.

10. Hidratează pielea

Aloe vera are proprietăți de hidratare a pielii, păstrând-o elastică, sănătoasă și strălucitoare. Aloe vera este perfectă pentru tenul gras, pentru că îl hrănește fără să-l încarce. De asemenea, aloe vera contribuie la echilibrarea nivelului pH-ului pielii.

Comentarii